Nemzetközi foci

Strootmant akarja Van Gaal

Az MU kapitánya holland játékost igazolna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Goal.com értesülései szerint van Gaal kívánságlistájának élen honfitársa, Kevin Strootman szerepel, akiért hajlandó lenne akár januárig is várni. A Vörös Ördögök edzője azt kérte a manchesteriektől: inkább várjanak a téli átigazolási piacig, mintsem nyáron egy középszerű középpályással erősítsék meg a keretet.

Van Gaal nagy rajongója Strootman játékának, aki súlyos térdsérülése miatt került ki a hollandok nyári világbajnoki keretéből. A manchesteriek ezért inkább kivárnak, és szemügyre veszik, milyen formát mutat kiszemeltjük a felépülés után Rómában. A tréner korábban már dolgozott együtt a 24 éves játékossal, és úgy gondolja, Stoortman stílusa tökéletesen illik a Premier League-hez.

Van Gaal mindenképpen szeretné megerősíteni a középpályát, ám eddigi próbálkozásai mind kudarcba fulladtak: Arturo Vidal nagy valószínűség szerint marad Torinába, Toni Kroos a Real Madridot választotta, míg Angel di María esetében a PSG lehet a befutó.

Ed Woodward, az Vörös Ördögök ügyvezető alelnöke hangsúlyozta: a klub anyagilag elég erős ahhoz, hogy Strooatman játékjogát kivásárolják Rómából. Ennek ellenére Van Gaal inkább középső védő leigazolását sürgeti. A holland tréner öröme Mat Hummels leigazolásával lenne teljes, ám reálisabb esély nyílik Thomas Vermaelen elcsábítására.

A United 190 millió eurós kerettel vágott neki a nyári átigazolási piacnak, és eddig közel 76 milliót költöttek új játékosokra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik