Nemzetközi foci

Lukaku az Evertoné

HIVATALOS. A belga játékost öt évre írt alá, az Everton új átigazolási klubrekordot döntött Lukakuval.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egybehangzó brit sajtóhírek szerint az Everton nyerte a versenyfutást Lukakuért, a liverpoololiak 28 millió fontot fizettek a Chelsea-nek a játékosért, aki öt évre írhat alá.

A belga támadó az elmúlt szezont már kölcsönben az Evertonnál töltötte, így nem ismeretlen terepre érkezik. A legutóbbi idényben harminchárom mérkőzésen tizenhat gólt jegyzett.

Az elmúlt két szezonban egyébként csak L. Suárez és R. van Persie jegyzett több találatot Lukakunál, íme a statisztika:


Az Everton hivatalos oldala is megerősítette a hírt.


Korábban írtuk:

Lukaku az egyik legkeresettebb támadó a nyári átigazolási piacon, ráadásul a Chelsea szívesen megválna bivalyerős játékosától, csak éppen rendkívül magas kivásárlási árért cserébe. Angol hírforrások szerint Everton és a Wolfsburg után, két topcsapat, a Real Madrid és a Juventus is beszállt a licitversenybe. Csakhogy a londoniak már-már csillagászati áron, 30 millió font ellenében válnának meg a játékostól.

Lukakunak Drogba érkezésével még inkább csökkentek az esélyei a csapatba kerülést illetően, ezért a játékos sem zárkózik el a klubváltás lehetőségétől. Posztján ráadásul előtte van még Torres és D. Costa is.

Az Everton nagyon szeretné soraiban tudni a belgát, hiszen az előző szezonban kölcsönjátékosként tizenöt gólt vállalta magára. Roberto Martinez éppen ezért klubrekordnak számító, 24 millió fontos alkut kínált Lukakuért, ám a Chelsea nem enged.

Olasz sajtóhírek szerint a Juve sportigazgatója, Giuseppe Marotta tárgyalásokat kezdeményez a Chelsea-vel a 21 éves játékos átigazolási ügyében. Az olaszok kiindulóösszegként 20 millió fontot ajánlanak.

FRISSÍTVE!

Mindeközben Lukaku – egy kijárati ajtó előterében – igazán sejtelmes üzenet osztott meg követőivel Twitteren: “Ideje új fejezetet nyitni.”

Olvasói sztorik