Nemzetközi foci

Kizárták a pártból a válogatott kapust

Putyin-párti kijelentései miatt kizártak pártjából a volt lengyel válogatott kapust, Jan Tomaszewskit.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Jan Tomaszewski egykori lengyel válogatott labdarúgót, híres kapust, jelenlegi parlamenti képviselőt kizárta soraiból az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt hétfőn, miután nyilvánosan ellenezte a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság esetleges bojkottját.

Jaroslaw Kaczynski, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a PAP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: lengyelellenes kijelentései miatt zárták ki Tomaszewskit a nemzeti konzervatív pártból.
„Aki ilyen pillanatban Putyin mellett szólal meg, és nem hajlandó a világbajnokság bojkottjának megalapozott követelését támogatni, az legalapvetőbb érdekeink ellen cselekszik” – jelentette ki Kaczynski. Tomaszewski több alkalommal is az oroszországi világbajnokság bojkottja ellen foglalt állást. Egy rádióadásban, már a malajziai légitársaság utasszállító gépének lelövése után így utasította el a bojkott lehetőségét: „Putyint meg lehet büntetni, de a világot, a labdarúgást nem”. Hozzátette: „Amennyiben a hollandok a labdarúgás szintjén akarják megbüntetni Oroszországot, ne játsszanak az orosz csapatokkal. De ne akarják elrontani a világ szurkolóinak ezt az ünnepét”.
A volt élsportoló azt állítja, hogy valójában nem “oroszbarát” nyilatkozatai, hanem választókerületében, a PiS lódzi szervezetében zajló konfliktus miatt zárták ki, ugyanis az októberi önkormányzati választások előtt ő is pályázni szeretett volna a párt polgármesteri jelöltségére.
Tomaszewski független képviselőként folytatja parlamenti tevékenységét.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik