Nemzetközi foci

Louis van Gaal bekeményít

Szigorú házirendet kell követnie az angol sztárcsapat játékosainak az új menedzser érkezésével.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ezen a nyáron vette át az angol Manchester United irányítását Louis van Gaal. A holland szakember már jó néhány gyakorlást vezényelt csapatának, s a házirendet is kiadta.

Juan Mata, a csapat spanyol játékosa a BBC-nek adott interjújábanbeszélt arról, hogy bár a nyáron szerződtetett honfitársával, Ander Herrerával anyanyelvükön kiválóan megértenék egymást, az új edző a pályán szigorúan angol párbeszédet engedélyez a csapatnak.

– Angolul beszélünk a pályán – mondta Mata. – A menedzser azt mondta, angolul kell kommunikálnunk. Vannak szabályok, de Louis van Gaal attól még kedves ember, aki mindenkivel egyenes, szemtől szemben beszéli meg a teendőket a játékosaival.

Több változás is történt a csapatnál, a szakvezető például a taktikai hadrenden is módosít, s a holland válogatott által a világbajnokságon sikeresen alkalmazott felállást próbálja elsajátíttatni a játékosokkal.

– Új rendszerben próbálunk játszani – folytatta Mata. – Nem tudom, mennyi időt vesz igénybe – talán egy-két hónapot – a begyakorlása, de az a fontos, hogy hinnünk kell benne. Személy szerint nekem jó, ha a két csatár mögött kell játszanom. Kereshetem a labdát, kényelmesnek érzem ezt a posztot. Az új felállásunk kockázatos, de megfelelő kommunikációval és irányítással nem lesz gond.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik