Nemzetközi foci

Bejelentették Lampard érkezését

A 36 éves angol középpályás tavasztól a New York City játékosa lesz.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Chelsea-től 13 idény után távozó Frank Lampard a Manchester City amerikai testvércsapatánál, a jövő tavasszal rajtoló New York City FC-nél folytatja karrierjét – jelentették be hivatalosan csütörtök délután.

A 36 éves középpályás elárulta, büszke mindarra, amit a Chelsea színeiben elért és már alig várja, hogy egy új projekt, egy új kihívás részese lehessen az amerikaiaknál.

“Olyan egyezséget tudtunk kötni, ami minden várakozásomnak megfelelt” – mesélte Lampard a megállapodás kapcsán. “Rendkívül izgalmas kihívás lesz ez az életemben” – tette hozzá a rutinos középpályás a hivatalos sajtótájékoztatón.

“Tizenhárom fantasztikus évet töltöttem a Chelsea-nél, szép időszak volt ez számomra és a Chelsea számára is, de tovább kellett lépni.”

“Sokat beszéltem az új klubomról az emberekkel és láttam az elképzelésüket – egy hosszútávú tervet ismertem meg, aminek szerettem volna a részesévé válni” – árulta el döntése hátteréről az angol veterán.

Lampard a hírek szerint Ausztráliában, a Melbourne Citynél töltheti majd az őszt, míg új csapata rajthoz nem áll az MLS alapszakaszának 2015-ös kiírásában.

Olvasói sztorik