Nemzetközi foci

Huszti Szabolcs aláírt Kínában

Pont került a másfél-milliós átigazolási ügy végére: három évre a Csangcsun Jataj játékosa lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Huszti ma reggel szerződést kötött a Csangcsun Jataj (Changchun Yatai) csapatával 2017-ig, és szombaton a Beijing Guoan ellen mutatkozik be” – írja a német Bild.

A válogatottságot lemondó honfitársunkért másfél-millió eurót fizetett a kínai klub a Hannovernek.

Csangcsun városa Kína észak-keleti részén található, négymillióan lakják. Az átigazolást már a múlt héten bejelentették. Huszti új csapata 15 forduló után a tabella 13. helyén áll, csupán egy pontra a kiesőhelytől.

Az F-Group menedzseriroda tájékoztatása szerint Huszti két és féléves szerződést kötött. Már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, megkapta a vízumot, és szerdától együtt készül új csapatával.

– Kalandos néhány napon vagyunk túl, megérkeztünk Hongkongba, ahonnan nem tudtunk továbbrepülni a tájfun miatt, és a vízumra is várni kellett – nyilatkozta Huszti Szabolcs. – Ha nem is volt sima átigazolás, végül aláírtam a szerződést. Olyan ajánlatot kaptam, amit muszáj volt elfogadnom, és bár egy új világba, egy új ország bajnokságába csöppentem, a futball az futball – azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam itt is. Sokat köszönhetek a Hannovernek, ahogy ők is nekem, hiszen anno dupla áron, most pedig nagyjából tízszeres áron értékesített a klub. Ezért is mondtam: sok Huszti-transzfert kívánok még az egyesületnek! Fárasztó volt ez a hét, meg is viselt, de immár csak a csapatomra koncentrálok, az előttünk álló tizenöt mérkőzésre. Hamarosan a családom is utazik utánam, akik nélkül természetesen bele sem vágtam volna az egészbe.

Vladan Filipovics menedzser elmondta, hogy a két klub hosszan egyezkedett, mielőtt a kínai vezetőség elkezdhette a tárgyalást a játékossal. A Hannover több ajánlatot is visszadobott, de végül megállapodtak a felek. A német vezetőség olyan kivásárlási árat jelölt meg, amit Bundesliga-csapat aligha fizetett volna ki Husztiért – sőt, nem is akarták közvetlen riválisnak eladni. Az elmúlt két évben több klasszisjátékos is Kínába szerződött és Husztit is sztárnak igazolták.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik