Nemzetközi foci

Allegri váltja Contét – hivatalos

Egyezség: Massimiliano Allegri vezetőedző irányítja mától a Juventust.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A klub és Conte kedden este jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották a jövő nyárig szóló szerződést, a torinói együttes irányítói pedig szinte rögtön felvették a kapcsolatot a legutóbb az AC Milannál dolgozó Allegrivel, szerda délelőtt pedig meg is állapodtak vele.
Több olaszországi lap egybehangzó értesülései szerint az új tréner két évre, szezononként kétmillió euróért vállalta el a csapat irányítását. A 46 éves szakembert hivatalosan 15 órakor mutatják be a sajtó képviselőinek Torinóban.

A játékosként 13 évig a Zebráknál szerepelt Conte – aki helyi médiaértesülések szerint esélyes az olasz válogatott kapitányi posztjára – 2011 nyarán érkezett vissza a Juventushoz, ahol sorozatban három bajnoki címet szerzett az együttessel, igaz, a nemzetközi porondon nem tudott átütő sikert elérni. A szakember nem részletezte távozásának okait kedden, de szakírók szerint a legfőbb indok vélhetőleg a klub játékospolitikája volt, ugyanis többen biztosra veszik, hogy az utolsó csepp az lehetett, hogy a vezetők elszánták magukat a Conte-féle csapat egyik legjobbjának, Arturo Vidalnak az eladására, távozása pedig nem csupán Vidal, hanem a másik középpályás, a francia Paul Pogba eligazolását is előrevetíti.

Olvasói sztorik