Nemzetközi foci

Holland stílust akar Manchesterben is

Louis van Gaal reméli, a holland válogatotthoz hasonló közegben dolgozhat Angliában is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A házigazda brazilok 3-0-s legyőzésével Hollandia megszerezte a harmadik helyet a világbajnokságon. A narancsmezesek az elődöntőben tizenegyesekkel búcsúztak Argentína ellen, és úgy tűnt, már nem is igen érdekli őket a „csalódott csapatok csatája”. Robbenék azonban hamar cáfolták a kétkedőkre a szombati találkozón, és mindössze 18 perc elteltével 2-0-s előnyre tettek szert, amelyet a rendes játékidő ráadásában újabb góllal toldottak meg.

Louis van Gaal szövetségi kapitány így vébé-bronzéremmel búcsúzott a válogatottól, hiszen ősztől már az angol Manchester United menedzsereként folytatja edzői pályafutását. A rutinos tréner nagyon büszke a bronzéremre, de úgy érzi, az aranyra is méltó lett volna együttese.

– Nem volt sok időnk a pihenésre, hamar jött a bronzmeccs – mondta Louis van Gaal. – Csupán három napunk volt rá, hogy talpra állítsuk a csalódott csapatunkat, amelynek nem sikerült elérnie célját, a vébé-győzelmet. Meg kellett próbálnunk, láttuk a fényt az alagút végén, és sikerült megszereznünk a harmadik helyet. Annak ellenére, hogy komoly ellenállásba ütköztünk a brazilok ellen, sikerült fellépnünk a dobogóra. Tizenöt gólt lőttünk a torna során, nem érdemeltük meg, hogy kiessünk az elődöntőben. Ennek ellenére fantasztikus eredményt értünk el a világbajnokságon. Büszke vagyok a csapatra és a stábra egyaránt. Köszönetet szeretnék mondani a braziloknak a kiváló hangulatért, valamint a FIFA illetékeseinek a remek szervezésért.

A szakvezető a FIFA újságírójának kérdésére elmondta, reméli, Manchesterben is ugyanolyan közeg várja majd, mint a holland válogatottnál.

– Mindig helye lesz a szívemben ennek a huszonhárom játékosnak. Kiválóan játszottak. Remélem, a manchesteri együttesem is ugyanilyen lesz, és ugyanazt a játékot tudjuk majd nyújtani, mint a holland válogatott ezen a világbajnokságon.

A holland csapat veretlenül vívta meg selejtezőit – a magyar válogatott például nyolc gólt kapott Amszterdamban –, és a vébén is csupán egy mérkőzésen maradt alul, ott is tizenegyesekkel. Van Gaal szerint ez a sorozat klubszinten nehezen másolható.

– Az Ajax, a Barcelona, és a Bayern München kispadján sem tudtam ilyen sorozatot produkálni. A vereség része a játéknak. Bízom benne, hogy Manchesterben is tudásom legjavát nyújtom majd. Hogy ez elég lesz-e a szurkolóknak, az idővel kiderül, de én őszintén bízom benne, hogy ez lehet a siker kulcsa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik