Nemzetközi foci

Ter Stegen véd, Bravo söpröget?

Érdekes megjegyzést tett bemutatóján a Barca chilei igazolása...

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Amint arról beszámoltunk alig pár hét alatt a kínos kapusínségből kellemes kis választék alakult ki Luis Enrique vezetőedző számára Barcelonában.

Miután a katalán együttes szerződtette a német Marc-André ter Stegent és az első kerethez vezényelte 2017-ig hosszabbító, korábbi utánpótlás-válogatott hálóőrét, Jordi Masipot, hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy 12 millió euró ellenében leigazolta a Real Sociedadtól ClaudioBravót.

Jön azonban a kérdés: vajon melyikük fog a legtöbbet védeni az újjáformálódó Barcelonában? Bravo bemutatkozása közben elejtett félmondatából lenne egy kompromisszumképes ajánlatunk Enrique mester számára…

“Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen csodálatos lehetőséget kaptam. Örülök, hogy a Barcelona vezetői hisznek bennem. Azt hiszem, jól fogok passzolni a csapat stílusához. A chilei válogatott egy nagyon hasonló játékrendszerben játszik. Én pedig mielőtt kapus lettem, középhátvédként is játszottam” – mondta a 31 éves labdarúgó a vb-n Manuel Neuer által tökélyre vitt “sepregető-kapus” szerepkör kapcsán, amit korábban a katalánok is előszeretettel alkalmaztak.

Mivel a Barcánál továbbra is középhátvéd-hiány van, Puyol visszavonult, Song és Mascherano pedig eddig is kényszerhátvédet játszott szűrőként. Ki tudja: talán meg lehetne próbálni a fentiek alapján, hogy Ter Stegen véd, Bravo pedig söpröget?!
Elvégre 12 millió euró manapság már nem is olyan sok, egy megbízható, rutinos védőért… cserekapusért annál több.

Olvasói sztorik