Nemzetközi foci

Moya nem fél Courtois árnyékától

A spanyol kapus igyekszik megtiszteltetésként, elismerésként kezelni, hogy a spanyol bajnoknál védhet.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Komoly kihívás elé néz Miguel Angel Moyá, az Atlético Madrid frissen igazolt kapusa, akinek az elmúlt három szezonban kiváló teljesítményt nyújtó Thibaut Courtois helyét kell átvennie a csapatban. A 30 éves spanyol kapus azonban nem fél…

“Courtois árnyéka sokáig érhet, de csak addig, amíg a helyére lépő kapus el nem kezd ugyanolyan jó teljesítményt mutatni. A futballban mindegy, hogy mit értél el, az emberek emlékezete rövid. Most én vagyok itt és ha elég szerencsés leszek, az emberek hamarosan elfelejtik őt” – mondta magabiztosan a Getafétól megszerzett, korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó.

“Ez egy komoly kihívás számomra, de úgy érzem, pont jókor jön. Megértem egy ilyen feladatra. Anélkül érkeztem az Atléticóhoz, hogy tudtam volna, Courtois megy vagy marad. Ennek ellenére, mikor megkaptam az ajánlatot rögvest igent kellett mondanom.”

“Ez egy díj számomra… vagy egy jutalom, attól függ honnan nézzük. Bizonyítani akarok magamnak, hogy méltó vagyok rá, és el akarom nyerni az edző bizalmát. Ha ez nem sikerül, az azért lesz, mert valaki más jobb nálam. Nem aggódom, a fő, hogy kihozzam magamból a maximumot” – tette hozzá Mallorca és a Valencia korábbi hálóőre.

Olvasói sztorik