Nemzetközi foci

Bravo 12 millió euróért a Barcelonáé

Aláírta új, négy évre szóló megállapodását, így hivatalosan is a Barcáé a chilei hálóőr

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

“Azok után, amit a világbajnokságon átéltem még csodálatosabb érzés volt megérkezni Barcelonába” – nyilatkozta a BarcaTV-nek a klub új, 31 esztendős kapusa, aki Chilével nyolcaddöntőig jutott Brazíliában, többek között a spanyolokat is búcsúztatva a csoportkörben.

A katalán együttes 12 millió eurót fizetett ki a kapusért a Real Sociedadnak, új kivásárlási árát pedig 40 millióban határozták meg. Bravo négy évre szóló kontraktust írt alá, így könnyen lehet Barcelonában fejezi be karrierjét.

“Minden pillanat emlékezetes marad, amit a Real Sociedadnál töltöttem. Ez a klub volt az, amely lehetővé tette számomra, hogy most a Barcelona játékosa lehessek. Amely megnyitotta számomra az utat Európában. A sok munka jutalma az, hogy most itt lehetek.

“Mindent elkövetek majd azért, hogy hozzájárulhassak a csapat sikereihez. Nagy motivációt jelent számomra, hogy olyan kapusok utódja lehetek, mint a távozó Valdés és Pinto” – tette hozzá Bravo, aki a Camp Nou-ban a 13-as mezt viselheti majd és a német Marc-André ter Stegennel kell megvívnia a csapatba kerülésért.

“A rivalizálás, a verseny mindig jó. Biztos vagyok benne, hogy mi is és a Barcelona profitálni fog a kialakult helyzetből” – mondta bemutatásakor a rutinos chilei.

Olvasói sztorik