Nemzetközi foci

Elvették Podolski mezét

A német csatár távozása után visszavonultatták a 10-es mezt Kölnben, most mégis kiadták.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kisebb kellemetlenség bosszanthatja Lukas Podolskit, a német válogatott vb-elődöntőre készülő játékosát. Korábbi klubja és nevelőegyesülete, az 1. FC Köln vezetősége ugyanis megszegve korábbi ígéretét kiadta a játékos korábbi 10-es mezét Patrick Helmesnek.

Helmes múlt nyáron tért vissza Kölnbe, ahol az előző idényben a 16-os mezt viselte, ám a szurkolók kívánságára nyártól már a 10-esben szerepel.

“Lukas a döntéstől a negyeddöntőre készülve értesült, mit ne mondjak, meglepett minket, hogy nem tartják meg a szavukat, de ami Podolski érzelmeit illeti a Kölnnel kapcsolatban, nem változott semmi” – nyilatkozta az Expressnek Nassim Touhiri, a német támadó menedzsere.

Werner Spinner, a Köln elnöke is megszólalt az ügy kapcsán.

“A szavunkat adtuk Podolskinak épp ezért küldtünk neki egy levelet, amiben a megértését és a beleegyezését kértük. A szurkolóink nagy része azt szerette volna, hogy Patrick viselhesse a 10-est, és mi mindig is úgy gondoltuk a Köln erőssége az egységben rejlik, nem az egyénekben. Reméljük, ezt Lukas is megérti” – tette hozzá a sportvezető.

Olvasói sztorik