Nemzetközi foci

Potyogtak a gólok

Algéria 4-2-re verte Dél-Koreát a világbajnokság H-csoportjának második fordulójában.
Világbajnokság, H-csoport, 2. forduló
Dél-Korea – Algéria 2-4 (0-3)
Porto Alegre, 43 ezer néző. Játékvezető: Roldan (kolumbiai)
Dél-Korea: Dzsung Szung Rjong – Li Jong, Kim Jung Gvon, Jun Szuk Jung, Hong Dzsong Ho – Li Csung Jong (Li Kun Ho, 65.),Han Kuk Jung (Dzsi Gung Won, 78.), Ki Szung Jung, Szon Hung Min – Pak Csu Jung (Kim Sin Vuk, 57.), Ku Dzsa Csol. Szövetségi kapitány: Hong Mjung Bo
Algéria: M’Bolhi – Halliche, Bougerra (Belkalem, 89.), Mesbah, Mandi – Djabou (Ghilas, 73.), Feghouli, Bentaleb, Brahimi (Lacen, 77.) – Medjani, Slimani. Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic
Gólszerzők: Szon (50.), Ku (72.), illetve Slimani (26.), Halliche (28.), Djabou (38.), Brahimi (62.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dél-Korea és Algéria találkozott egymással a H-csoport második fordulójában. Korea az oroszok elleni 1-1-es döntetlennel, míg Algéria a belgák elleni, szoros mérkőzésén elszenvedett 2-1-es vereséggel kezdett az első körben.

A negyedik percben jegyezhettük fel az első komolyabb lehetőséget: Feghouli mintegy 15 méterről lőtt fölé. Aktívabb volt az algériai válogatott; a kilencedik percben Slimani fejelt nem sokkal mellé. A 19. és a 20. percben is algériai helyzetek záporoztak: előbb Djabou lőtt mellé, majd Slimani nem tudta gólra váltani ígéretes lehetőségét.

A 26. percben tört meg a koreai védelem: Islam Slimani futotta le két védőjét, és nyolc méterről a kifutó kapus mellett a hálóba emelt (0-1). Két perccel később jött az újabb algériai találat: Rafik Halliche bólintott mértani pontossággal egy szöglet után (0-2). Alig tíz perccel később eldőlni látszott a meccs: Slimani passzolt önzetlenül Abdelmoumene Djabou elé, aki 12 méterről kilőtte a hosszú sarkot (0-3).

Az első félidei fölényét három gólra váltotta Algéria, és 45 perc után úgy tűnt, el is dőlt a találkozó.

Az ötvenedik percben Szon Hung Min hátára pattant egy előreívelt labda: a koreai támadó hamar megtalálta azt, kapura tört, és M’Bolhi lábai között a kapuba bombázott (1-3). Egy perccel később Halliche szabadrúgását védte Dzsung. Korea nekiesett ellenfelének a második játékrészben, alig volt a labda Algériánál.

A hatvanadik percben Ki Szung Jung kifelé csavarodó lövését védte M’Bolhi. Két perccel később Feghouli és Brahimi verte meg a komplett koreai védelmet, majd a végén utóbbi helyezett biztosan a kapuba (1-4). A 72. percben Bougerra mentett becsúszva az ötös vonalán, azonban a labda így is koreai lábra került: Li Kun Ho középre passzolt, Ku Dzsa Csol pedig öt méterről az üres kapuba passzolt (2-4).

A 79. percben Ghilas fejese kerülte el a koreai kaput. Az utolsó tíz percben Dél-Korea mindent egy lapra feltéve támadott, melyre az algériai együttes gyors kontrákkal próbált válaszolni. Az ázsiaiak azonban nem tudtak mit kezdeni a védelmét rendező ellenfelükkel, így Algéria 4-2-es sikert aratott, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Olvasói sztorik