Nemzetközi foci

Gólok voltak, más nem

Ecuador 2-1-re nyert Honduras ellen a világbajnokság E-csoportjának második fordulójában.
Világbajnokság, E-csoport, 2. forduló
Honduras–Ecuador 1-2 (1-1)
Curitiba, 39 ezer néző. Játékvezető: Williams (ausztrál)
Honduras: Valladares – Beckeles, Bernárdez, Figueroa, Izaguirre (C. García, a szünetben) – B. García (Chávez, 82.), Garrido (M. Martínez, 71.), Claros, Espinoza – Bengtson, Costly. Szövetségi kapitány: Luis Suárez
Ecuador: A. Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Minda (Gruezo, 83.), Noboa, Montero (Achilier, 92.) – E. Valencia, Caicedo (Mendez, 82.). Szövetségi kapitány: Reinaldo Rueda
Gólszerzők: Costly (31.), illetve E. Valencia (34., 65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Honduras és Ecuador csatája zárta a pénteki játéknapot a világbajnoki csoportkör második fordulójában. Mindkét együttes vereséggel kezdte az E-csoportot: Honduras a franciáktól kapott ki 3-0-ra, míg Ecuadort Svájc győzte le 2-1-re.

A negyedik percben némi zavar támadt Honduras kapuja előtt: Figueroa csak nagy nehezen tudott felszabadítani egy beadás után. A hetedik percben Dominguez kapus hárított egy távoli lövést. Tíz perccel később Enner Valencia tíz méterről lőtt fölé nagy ziccerben.

A 31. percben nem kis meglepetésre Honduras szerzett vezetést: Carlo Costly 17 méterről leadott lövése talált utat a rövid sarokba (1-0). Három percen belül jött az egyenlítés: Paredes talán lőni akart, ám a labda elsuhant a kapu előtt, a hosszún viszont érkezett Enner Valencia, és becsúszva a kapuba helyezett (1-1).

A 43. percben Ayovi veszélyes szabadrúgását fejelte ki a hondurasi védelem, majd fél perccel később ismét Ayovi pontrúgása okozott némi riadalmat, de a védelem most is a helyén volt. A másik oldalon Victor Bernárdez szabadrúgását védte Domínguez. A ráadásban Jerry Bengtson szerzett gólt lesről, ráadásul kézzel; ezt persze nem adta meg a játékvezető – igaz a partjelző gólt ítélt volna –, így 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő.

Beckeles lövése adta meg az alaphangot a második félidőre, de Dominguez figyelt és védte a löketet. Hosszú percekig nem jegyezhettünk fel említésre méltó eseményt; Ecuador meddő fölényben játszott továbbra is, de a kapura nem jelentett veszélyt. A 65. percben a bal oldalon kapott szabadrúgást Ecuador: Ayovi mesterien tekerte be a labdát, Enner Valencia pedig az ötösről a kapuba bólintotta azt (1-2).

Az utolsó 15 percben Honduras bátrabb játéka védekezésre késztette Ecuadort. Többször is kapuja elé szegezte ellenfelét a hátrányban lévő együttes, ám a védelmen nem jutott át. Ecuador az utolsó perceket eltekintve szinte végig fölényben futballozott – a végén megúszta Honduras nem túl acélos támadásait, így megszerezte első pontjait az idei világbajnokságon.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik