Nemzetközi foci

Pontszerzés emberhátrányban

Nem született gól Görögország és Japán mérkőzésén a C-csoport második fordulójában.
Világbajnokság, C-csoport, 2. forduló
Japán-Görögország 0-0
Natal, 37 ezer néző. Játékvezető: Aguilar (salvadori)
Japán: Kavasima – Ucsida, Josida, Nagatomo, Konno – Haszebe (Endo, a szünetben), Jamagucsi, Honda, Okazaki – Okubo, Oszako (Kagava, 57.). Szövetségi kapitány: Alberto Zaccheroni
Görögország: Karnezisz – Toroszidisz, Manolasz, Papasztatopulosz, Holebasz – Fetfacidisz (Karagunisz, 41.), Kacuranisz, Maniatisz, Kone (Szalpingidisz, 81.), Szamarasz – Mitroglu (Gekasz, 35.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Kiállítva: Kacuranisz (38.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat meg akarta őrizni továbbjutási esélyeit – Kolumbia mögött –, és ez csak győzelem volt lehetséges, ehhez képest gól nélküli döntetlent játszottak… Ennek az eredménynek köszönhetően a kolumbiaiak biztosították helyüket a nyolcaddöntőben.

A 38. percben egy kontrát vezetett volna a japán csapat, Kacuranisz azonban rossz ütemben csúszott oda Haszebének, amiért megkapta a második sárga lapját, így a játékvezető kiállította.

A görögök szokásukhoz híven a védekezésre fektették a hangsúlyt, ennek megfelelően a japánok futballoztak fölényben, de nem találták a rést riválisuk hátsó alakzatán. A félidő végén a kiállítással nagyon aztán nehéz helyzetbe került az európai gárda.

A fordulást követően is a japánok irányítottak, de nem tudtak nagy helyzetet kidolgozni. A görögök csak egyszer, egy szöglet után veszélyeztettek Gekasz fejesével. A hajrában a japánok óriási nyomás alá helyezték a görögöket, de a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak, így az eredmény nem változott.

Ezzel mindkét gárda megszerezte első pontját a tornán, a zárófordulóban a japánok a kolumbiaiakkal, a görögök pedig az elefántcsontpartiakkal találkoznak.

Olvasói sztorik