Nemzetközi foci

Elmarad a csók

Uruguay legyőzése után Olaszország ellen is nyert Costa Rica, ezzel Anglia biztosan búcsúzik.
Világbajnokság, D-csoport, 2. forduló
Olaszország – Costa Rica 0-1 (0-1)
Recife, 40 ezer néző. Játékvezető: Osses (chilei)
Olaszország: Buffon – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – Motta (Cassano, a szünetben), Candreva (Insigne, 56.), Marchisio (Cerci, 69.), De Rossi, Pirlo – Balotelli. Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Costa Rica: Navas – Gamboa, Duarte, Umana, Diaz – Ruíz (Brenes, 81.), Borges, González, Tejeda (Cubero, 68.), Bolanos – Campbell (Urena, 74.). Szövetségi kapitány: Jorge Luis Pinto
Gólszerző: Ruíz (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmatos játékának köszönhetően Olaszország 1-0-s vereséget szenvedett Costa Rica ellen. Ezzel nem csupán magát hozta nehéz helyzetbe, hanem kiejtette Angliát, amelynek ezzel már matematikai esélye sincs a csoportból való továbbjutásra. Így Mario Balotelli sem kap csókot Erzsébet királynőtől, pedig nagyon szerette volna…

Az első félidő kissé lagymatagra sikeredett, sok volt a pontatlanság, néhány olasz játékos labdába is alig-alig ért. A játékrész derekára azért beindult a gépezet, Motta és Balotelli előtt is adódott lehetőség, a sztárallűrjeiről is hírhedt támadó végül rosszul emelte át a kapus fölött a labdát.

A 43. percben érdekes szituáció alakult ki, amikor Chiellini elvétette a labdát, Campbell pedig ezt kihasználva betört a tizenhatoson belülre, ahol az őt utolérni próbáló Chiellini elsodorta. A játékvezető nem mutatott a tizenegyes-pontra, pedig a szabálytalanságért járt volna a büntető.

Az élet kárpótolta Costa Ricát, és erre csak egy percet kellett várni. Diaz adta be a labdát a baloldalról, Ruíz pedig két olasz védő mellől a léc alá fejelt (0-1).

Az öltözőbe menet kisebb konfliktus alakult ki a két csapat cserejátékosai között, de az edzők és a stáb tagjai gyorsan nyugalomra intették a civakodókat.

Az eredményt illetően a második félidő nem hozott változást, ezt pedig Olaszország csak magának köszönheti. Costa Rica nem mutatott lehengerlő dolgokat, de a sok futás és a lesre állítások elegendőek voltak hozzá (a vébén eddig ezen a találkozón könyvelhettük el a legtöbb lest), hogy tartani tudják az eredményt. Olaszország gyakorlatilag nem rendelkezett szélsőjátékkal és a passzokban is sok volt a pontatlanság.

A kilencvenedik percben még módosulhatott volna az eredmény, na nem Cassanóék javára, azonban a játékvezető ismét hibázott, az olasz tizenhatos előtt elnézett egy lerántást, amiért veszélyes helyről járt volna szabadrúgás.

Csoportbeli második győzelmével meglepetésre Costa Rica már biztosan továbbment a csoportból, az angolok pedig szégyenszemre búcsúztak. A továbbjutást érő másik pozícióért Uruguay és Olaszország szállhat versenybe jövő kedden.

– Duplán sajnálom ezt az eredményt, nem csak az olaszok veresége miatt, hanem azért is, mert ezzel a másik kedvencem, Anglia elszállt – kezdte a Rangadó.hu világbajnoki szakértője, Ferenczi István, a Ferencváros és a válogatott egykori, a Vasas jelenlegi csatára. – A mutatott játék alapján Costa Rica teljesen megérdemelten győzött. Az olaszok szerintem nem voltak eléggé motiváltak, hátrányban sem éreztem, hogy egyenlíteni vagy fordítani akarnak, szembetűnő volt, hogy kényelmesen, sok hibával fociztak. A dél- és közép-amerikai csapatokon szinte mindig látszik, hogy az életük árán is győzni akarnak, ezt ma az olaszoktól hiányoltam. Nagyon örülnék, ha megnyernék a vébét, de így ki-ki meccset kell játszaniuk Uruguayjal, amely szintén mindent egy lapra feltesz majd a győzelem érdekében. Persze, a semleges nézőknek jobb így, hogy van izgalom a csoportban. Amikor láttam, hogy Cassano beáll, nagyon örültem, mert azt vártam, hogy lendít a támadójátékon, hiszen benne mindig ott van a váratlan megoldás, de egyszerűen nem értek oda a kapu elé. Balotelli kihagyta az egyetlen helyzetét, talán az fordulópont lehetett volna. A futball nem pontozásos sportág, de ma pontozással is Costa Rica nyert volna, pedig én elfogult vagyok az olaszokkal.

Olvasói sztorik