Nemzetközi foci

Sokba került a kiállítás

Horvátország magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott Kamerun ellen az A-csoport második fordulójában.
Világbajnokság, A-csoport, 2. forduló
Kamerun – Horvátország 0-4 (0-1)
Manaus, 40 ezer néző. Játékvezető: Proenca (portugál)
Kamerun: Itandje – Matip, N’Koulou, Chedjou (Nounkeu, a szünetben), Assou-Ekotto – Mbia, Song, Enoh – Moukandjo, Choupo-Moting (Salli, 75.), Aboubakar (Webo, 70.). Szövetségi kapitány: Volker Finke
Horvátország: Pletikosa – Srna, Corluka, Lovren, Pranjic – Rakitic, Modric – Perisic (Rebic, 78.), Sammir (Kovacic, 72.), Olic (Eduardo, 69.) – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Niko Kovac
Gólszerzők: Olic (11.), Perisic (48.), Mandzukic (61., 73.)
Kiállítva: Song (40.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A B-csoport második fordulójában Horvátország és Kamerun csapott össze magyar idő szerint szerda éjfélkor. A két együttes a javítás reményében lépett pályára, ugyanis mindketten vereséget szenvedtek az első fordulóban – a horvátokat a brazilok, Kamerunt pedig Mexikó győzte le.

Az első félidő elején vezetést szerzett a horvát együttes: a 11. percben Ivica Olic talált a kapuba (0-1). A félidő kiegyenlített játékot hozott, Kamerun az egyenlítésért, Horvátország az előny megduplázásért igyekezett. A 40. percben aztán Alex Song teljesen feleslegesen megütötte Mandzukicot, amiért azonnal piros lapot kapott.

A szünetben próbálta rendezni sorait Kamerun, de a horvátokon is érződött, hogy minél hatékonyabban ki akarják használni az emberelőnyt. Ez sikerült is, hiszen a második játékrész elején Ivan Perisic, majd a félidő derekán Mandzukic is betalált. A kegyelemdöfést Manndzukic adta meg a hajrában, így Horvátország 4-0-s sikerrel jelezte, versenyben van a továbbjutásért.

Nem úgy, mint Kamerun, mely ezzel a vereséggel már biztosan lemarad a nyolcaddöntőkről.

Olvasói sztorik