Nemzetközi foci

Xavi ingyen is távozhat

A katalánok legendás középpályása akár átigazolási díj nélkül szerződhet Katarba.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
A játékos menedzsere kedden találkozott Josep Maria Bartomeu elnökkel és Andoni Zubuzarreta sportigazgatóval, hogy Xavi jövőjéről tárgyaljanak – írja a Goal.
Nem született végleges döntés a Xavi-ügyben, ám a Barca leszögezte, ha a játékos menni szeretne, nem áll útjába a klub. A katari Al-Arabi edzője, a román Dan Petrescu a tegnapi nap folyamán elmondta, hogy szóban már megegyeztek a 34 éves játékossal.
A Barca újdonsült edzője, Luis Enrique a következőt nyilatkozta: „ Xavi korábbi csapattársam és fantasztikus barátom. Amikor csak szeretné, leülünk és megbeszéljük mit szeretne.”
Mint ismert, az előző szezon utáni kudarcok után a katalán gárda új alapokat kíván lehelyezni, melyben nyomós hangsúlyt kaphat a rotáció. Victor Valdes és Carles Puyol mellett Fabregas sem tagja a jövő évi keretnek, igaz, Ivan Rakitic leigazolásával egy középpályás már érkezett a csapathoz.
Nem kérdés, Xavi világklasszis futballista, aki bármely játékrendszert el tud sajátítani, ám az idő felette is eljár.
A 132-szeres válogatott középpályás több mint 700 alkalommal húzta magára tétmérkőzésen a katalán mezt, és 22 trófeát nyert csapatával. Szerződése 2016-ig köti őt Barcelolába.

Olvasói sztorik