Nemzetközi foci

Gyors gólváltás és döntetlen

Oroszország 1-1-et játszott Dél-Koreával a világbajnokság H-csoportjának első fordulójában.
Világbajnokság, H-csoport, 1. forduló
Oroszország – Dél-Korea 1-1 (0-0)
Cuiabá, 40 ezer néző. Játékvezető: Pitana (argentin)
Oroszország: Akinfejev – Berezuckij, Ignasevics, Jescsenko, Kombarov, Zsirkov (Kerzsakov, 71.) – Glusakov (Gyenyiszov, 72.), Szamedov, Fajzulin, Satov (Dzagojev, 60.) – Kokorin. Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Korea: Dzsung Szung Rjong – Li Jong, Jun Szuk Jung, Kim Jung Gvon, Hong Dzsong Ho (Hvang Szok Ho, 73.) – Ki Szung Jung, Han Kuk Jung, Li Csung Jong, Szon Hung Min (Kim Bo Kjung, 84.) – Ku Dzsa Csol, Pak Csu Jung (Li Kun Ho, 56.). Szövetségi kapitány: Hong Mjung Bo
Gólszerzők: Kerzsakov (74.), illetve Li Kun Ho (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét csapat védekező felfogásban lépett pályára, az első harminc perc tapogatózó játékkal telt. A félidő hajrájában kissé megélénkült a mérkőzés, de egy-egy távoli lövést leszámítva a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A felek teljesítményéről mindent elmond a publikum reakciója, amely a szünetben füttykoncerttel kísérte az öltözőbe a játékosokat.

A fordulást követően jóval eseménydúsabb lett a találkozó, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A hajrához közeledve, a 68. percben egy labdaszerzés után megiramodtak a dél-koreaiak, majd a csereként beállt Li Kun Ho mintegy 22 méterről lőtt, Akinfejev kapus állva próbált hárítani, de kipattant a kezéből a labda, amely a feje felett átszállva a gólvonal mögött landolt (0-1).

A 74. percben Dzagojev közeli lövését kiütötte a dél-koreai hálóőr, de a kapu előtti kavarodást követően a néhány perccel korábban csereként beállt Kerzsakov öt méterről a bal alsó sarokba bombázott (1-1). Az utolsó negyedórában Fabio Capello együttese állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de végül maradt a döntetlen.

Olvasói sztorik