Nemzetközi foci

Nem adták könnyen a kenguruk

Bár Ausztrália 2-1-re vezetett, végül Hollandia 3-2-re nyert a világbajnokság B-csoportjában.
Világbajnokság, B-csoport, 2. forduló
Ausztrália – Hollandia 2-3 (1-1)
Porto Alegre, 43 ezer néző. Játékvezető: Haimoudi (algériai)
Ausztrália: Ryan – McGowan, Davidson, Spiranovic, Wilkinson – Jedinak, McKay, Leckie, Bresciano (Bozanic, 51.), Oar (Taggart, 77.) – Cahill (Halloran, 69.). Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou
Hollandia: Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (Depay, 45+3.), Blind – De Guzmán (Wijnaldum, 78.), N. de Jong, Sneijder – Robben, Van Persie (Lens, 87.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerzők: Cahill (21.), Jedinak (tizenegyesből 54.), illetve Robben (20.), Van Persie (58.), Depay (68.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ha bárkit megkérdeztek volna a találkozó előtt, hogy mit tippel az Ausztrália–Hollandia mérkőzésre, alighanem tízből tíz ember azonnal rávágta volna, hogy az Oranje sikerét tartja reálisnak. A spanyolok ellen elért fantasztikus, 5-1-es diadalt követően ez persze cseppet sem meglepő, azonban az elmúlt évek statisztikái és az ausztrálok formája is azt mutatta, kemény csata vár a narancsmezesekre. Nem véletlenül…

Az első félidő eleje eseménytelenül telt, azonban nagyon érdekes a statisztika, miszerint az ausztrálok 70-30% arányban birtokolták a labdát. A vezető találatot Robben szerezte meg a hollandoknak a huszadik percben. Az akció a félpályáról indult, Robben otthagyta emberét és egy sprintet követően nyolc méterről a bal alsót lőtte ki (0-1).

Az egyenlítésre csupán egy percet kellett várni, a vébé eddigi egyik legnagyobb találatát Cahill szerezte: tizenöt méterről kapásból lőtt hálószaggató gólt, a játékszer a lécet érintve csapódott a hálóba (1-1).

Az első játékrészben több találat nem esett, így 1-1-el vonultak pihenőre a csapatok. Említésre méltó eset, hogy szegény Martin Indit hordágyon, nyakmerevítővel kellett levinni a pályáról, a sérülése súlyosnak tűnik, még néhány pillanatra az eszméletét is elveszítette.

A második félidő sem indult pörgősebben az elsőnél, viszont gólra csak kilenc percet kellett várni: a tizenhatoson belül Janmaat kezét érintette a labda, a jogosan megítélt büntetőt pedig Jedinak értékesítette, így átvette a vezetést Ausztrália (2-1).

Az örömből nem jutott sok a citromsárga mezben játszó Ausztráliának: az 58. percben Van Persie helyezkedett jól Depay passzát követően, lesről nem volt szó, s nyolc méterről a jobb felsőbe lőtt (2-2).

Érdekesség, hogy ugyan a világbajnokságon eddig nagyon sok gól esett, ez volt az első olyan párharc, ahol mindkét csapat egynél több találatig jutott.

A végeredményt végül Depay állította be a 68. percben: ehhez kellett Ryan kapus csúnya hibája is, harmincöt méterről kapott gólt az ausztrál hálóőr. Kicsit nyögvenyelősen ugyan, de Hollandia behúzta a meccset, és 3-2-es győzelmet könyvelhetett el.

Olvasói sztorik