Nemzetközi foci

De Jong: „El kell felejtenünk az eufóriát”

A fantasztikus, spanyolok elleni győzelem után De Jong nyugalomra int.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A középpályás arra figyelmeztetett, hogy a holland válogatottnak nem szabad elbíznia magát a spanyolok elleni nagyarányú győzelmet követően és nyugodtan, megfelelően kell készülnie a következő mérkőzésre, Ausztrália ellen.
Nigel de Jong attól tart, hogy csapattársai „elvesznek” az örömmámorban, amit az 5-1-es győzelem okozott, pedig többek között Tim Cahill is nagy veszélyt jelenthet az ausztrál oldalon.
Louis van Gaal legénysége lenyűgözte a világot és meglepte a címvédő spanyolokat a nyitómeccsükön, pénteken. Robin van Persie és Arjen Robben 2-2 találatig jutottak, amelyet Stefan de Vrij fejese egészített ki, pedig a spanyolok Xabi Alonso góljával még vezettek is a B csoport mérkőzésének első félidejében.
„Megértem, hogy az eufória hatalmas egy 5-1-es győzelem után Spanyolország ellen, de mindent bele kell adnunk Ausztrália ellen. Vasárnap csak egy lazább edzést tartottunk, mert mindig a mérkőzést követő 48 óra a legnehezebb” – mondta az AC Milan játékosa.
„Természetesen számomra is fantasztikus ez a győzelem, de ez csak egy csoportmeccs. Még semmit sem értünk el. Innentől mindig csak a következő lépésre szabad koncentrálnunk.”
„Ausztráliának jó csapata van. Ott van például Cahill, aki ellen már többször játszottam Angliában. Olyan játékos, akit mindig a szíve hajt. Jól tud fejelni és gyakran kerül kiváló helyzetbe a keresztmozgások során. Rajta tartjuk a szemünket” – dicsérte az ellenfelet is De Jong.

Olvasói sztorik