Nemzetközi foci

Maradona: a tiki-taka ideje lejárt

Az argentin válogatott egykori kiválósága és szövetségi kapitánya szerint Vicente del Bosque súlyos hibát vétett.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Diego Maradona a Time of Indiában kritizálta a péntek este súlyos vereséget szenvedő spanyol válogatott felfogását. Az argentin sztár szerint Vicente del Bosque komoly hibát vétett, mikor figyelmen kívül hagyta a tényt, mely szerint a világ klubcsapatai már megtalálták a tiki-taka ellenszerét, ami a Barcelona szezonján is meglátszott, ennek ellenére a válogatottnál nem váltott.

“Már a vb előtt is egyértelmű volt, hogy egy elöregedő spanyol keret vág neki a tornának, de ez alapvetően még nem lenne gond. Ez a csapat 2008 és 2012 közt három nagy tornát is nyert, ismerik a siker receptjét” – mondta Maradona a lapnak.

“A nagyobb gond az, hogy Vicente del Bosque nem változtatott komolyabban a csapat felfogásán. Figyelmen kívül hagyta, hogy a Barcelona által játszott tiki-takára a világ klubcsapatai már felkészültek és találtak ellenszert. A válogatott hasonló stílust képvisel, amit a hollandok egy gyors, precíz kontrajátékkal teljesen megsemmisítettek így” – tette hozzá a korábbi szövetségi kapitány.

“A spanyolok annak ellenére sem változtattak, hogy a kritikusaik erre számtalanszor figyelmeztették őket. A tiki-taka látványos és eredményes volt az előző években, de egyértelműen lejárt az ideje. A Hollandia elleni 5-1 után ezt nekik is be kell látniuk” – zárta gondolatmenetét az egykori világbajnok.

Olvasói sztorik