Nemzetközi foci

Beckenbauer nem érti

A német sportvezetőt 90 napra eltiltotta a FIFA, mert nem működött együtt, holott csak a telefonját nem vette fel időben?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A pénteken kilencvennapos eltiltással sújtott Franz Beckenbauer kész válaszolni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség kérdéseire – számolt be az MTI.

A “Császárnak” becézett legendás német szakember vasárnap közölte, hogy legkésőbb június 27-ig írásban reagál majd. Beckenbauer közleményében úgy fogalmazott: nagyon meglepte az eltiltás, miután előzetesen nem tájékoztatták arról, hogy megsértette a FIFA etikai kódexét, és a védekezésre sem adtak neki alkalmat. “Ez volt az első alkalom, hogy a FIFA-nál nem tudták, hogyan érjenek el engem telefonon” – mondta a 68 éves sportvezető.

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok Beckenbauerra azért szabtak ki a futball minden területére kiterjedő eltiltást, mert nem működött együtt a 2018-as és 2022-es világbajnokság odaítélésének körülményeit vizsgáló etikai bizottsággal, noha erre a testület több alkalommal kérte. A német futball meghatározó személyisége tagja volt a FIFA végrehajtó bizottságának, amely a következő két vb helyszínéről döntött, s Oroszországot, illetve Katart jelölte ki házigazdának. Utóbbi helyszínnel kapcsolatban olyan vádak fogalmazódtak meg, hogy szavazatvásárlások történtek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik