Nemzetközi foci

Az UEFA csökkentette a PSG és a City büntetését

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) minimálisan mérsékelte a Manchester City és Paris Saint-Germain büntetését, amelyet a pénzügyi fair play megsértése miatt rótt ki a két klubra.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az UEFA eredetileg 60 millió euróra büntette mindkét érintetett, valamint azzal is sújtotta őket, hogy a Bajnokok Ligája következő idényében 25 helyett csak 21 játékost nevezhetnek. Az UEFA korábbi döntése szerint a 21 futballista közül nyolcnak kellett volna saját nevelésűnek lennie, ugyanakkor a nemzetközi játékos-szakszervezet, a FIFPro közbejárására ezt a számot ötre csökkentette.

Története során az UEFA még soha nem szabott ki ilyen súlyos pénzbüntetést. A szövetség ugyanakkor jelezte, hogy ha a két klub a következő két évben maradéktalanul betartja a pénzügyi szabályokat, 40 millió eurót visszakap.

A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ért véget. Az előírások célja, hogy a klubokat arra kényszerítsék: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik