Nemzetközi foci

Lahm és Müller hosszabbított

A Bayern München csapatkapitánya és támadója újabb két évre írtak alá a német rekordbajnokkal.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Magyar idő szerint szerda délelőtt megtörtént a hivatalos bejelentés, mely szerint Philipp Lahm és Thomas Müller megegyezett a Bayern München csapatával kontraktusuk meghosszabbításáról. A bajorok csapatkapitánya így 2018-ig, míg az együttes egyik gólfelelőse 2019-ig biztosan a Säbener utcában marad.
Lahm 1995-ben, 12 évesen került a Bayern utánpótlásbázisába, ahol 2002-ben kapott profi szerződést a klubtól. 2003-ban kölcsönadták a Stuttgartnak, ahonnan két esztendő után visszatért és azóta kirobbanthatatlan a bajorok kezdőcsapatából. „Boldog vagyok és szerencsés. A Bayernnél szeretném befejezni a pályafutásomat. Mindig is ez volt a kívánságom.” – mondta a csapatkapitány a klub hivatalos honlapjának.
A védő 401 alkalommal lépett pályára eddig a bajorok színeit képviselve, öt bajnoki címet és kupát nyert a csapattal, illetve 2013-ban magasba emelhette Londonban a BL-serleget.
Müller 2000 óta játszik Münchenben, 11 évesen húzta magára először a Bayern-mezt. 2009-ben kapott profi szerződést, majd a van Gaal-éra alatt lett a müncheniek húzóembere. 2010-ben már a világbajnokság gólkirályi címét is elnyerte. „Nagyon örülök, a Bayern 2000 óta az én csapatom és ez a következő években sem lesz másképp.” – nyilatkozta a 24 éves játékos.
Müller eddig 256 alkalommal lépett pályára a Bayernben, ezeken a fellépéseken pedig 99 gólt szerzett, és 87 gólpasszt jegyzett. Háromszor nyerte meg a bajnokságot és a kupát, és természetesen tagja volt a tavaly BL-elsőségig menetelő gárdának is.
„Lahm és Müller is nagyon fontos bástyája a Bayern Münchennek. Mindketten nálunk kezdték el profi pályafutásukat, és remélhetőleg a jövőben továbbra is nálunk játszanak majd fontos szerepet. Boldogok vagyunk, hogy ennyire időre elkötelezték magukat a csapat mellett. Kívánok nekik minél sikeresebb világbajnokságot Brazíliában, drukkolok nekik és a válogatottnak, hogy a legvégén ők emelhessék fel a világbajnoki trófeát.” – mondta Karl Heinz Rummenigge.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!