Nemzetközi foci

Mourinho majdnem angol kapitány lett

A 2008-as Eb-kudarc után akarták kinevezni, de nem tudott volna mit kezdeni hétvégi meccsek nélkül.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Még a Liverpool és a Manchester United játékosai is azért kampányoltak, hogy vállalja el Anglia szövetségi kapitányi posztját, állítja José Mourinho, a Chelsea jelenlegi menedzsere. A portugál tréner azután került közel az álláshoz, hogy Steve McClaren alakulata elbukott a selejtezőn és így nem jutott ki a 2008-as Euróra.

“A szerződésem lejárt a Chelsea-vel és nem volt klubom abban az időben” – idézte fel a történteket a “Különleges”. “Nem nagyon irányíthattam volna angol klubcsapatot vagy két évig. A válogatottat igen, de az mégse egy klub. Nem tudom, mihez kezdtem volna a szabad hétvégéimmel” – mondta félig nevetve a portugál.

“A játékosaim, Lampard, Terry és Cole mind azt mondták, »gyere-gyere-gyere, Főnök«. »A liverpooliak és a manchesteriek és hívtak minket, hogy mondjuk el, hogy gyere«, engem akartak. Egy csomó pozitív élmény ért, vonzott a kispad felé” – tette hozzá.

“De a feleségem azt mondta, »nem meccselsz, nem lesz futball, nem lesz az jó neked« és igaza volt.”

“Nem hiszem, hogy az angol kispad jó munka lenne számomra most, vagy a következő hét évben. Talán majd tizenöt év múlva elmegyek szövetségi kapitánynak, de addig hétről hétre akarok meccselni, a legmagasabb szinten” – nyilatkozta Mou.

A portugál ezt követően végül az Inter kispadján kötött ki, amellyel olasz bajnoki címet, kupát és Bajnokok Ligáját nyert, majd pedig a Real Madriddal lett bajnok és kupagyőztes Spanyolországban.

Olvasói sztorik