Nemzetközi foci

Pelé visszavágót remél 1950-ért

A brazil legenda abban bízik, hogy Uruguay ellen vívhatnak majd döntőt és visszavágnak az 1950-es kudarcért.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A brazilok második saját rendezésű világbajnokságukra készülhetnek az 1950-es viadal után. A két torna közt kevés a hasonlóság, anno a Föld tizenhárom legjobb csapata vívott meg Dél-Amerikában és még csak nem is klasszikus döntőt játszottak a csapatok, hanem a négy csoportelső körmérkőzéseken mérte össze tudását.

A mindent eldöntő találkozón Uruguay mérkőzött Brazíliával és végül 2-1-re nyert Rio de Janeiróban, a legendás Maracana stadionban, ezzel pedig a La Celeste ismét világbajnok lett. A pofont mai napig nehezen emésztik meg a brazilok, köztük a 72 esztendős legenda, Pelé is.

“Méltó revans lenne az akkor történtekért, ha a döntőben épp Uruguayt győznénk le” – idézi a brazilok élő legendáját a FIFA honlapja.

Nyolc évvel később, immáron a 17 esztendős Pelé tündöklése mellett Brazília kiköszörülte a csorbát, és Svédországban elnyerte első vb-címét, amelyet azóta négy másik követett.

“Akkoriban az emberek még alig ismertek minket. Brazília, Argentina, Amazonas, Európában egyre ment” – mesélte a régi időkről Pelé.

Olvasói sztorik