Nemzetközi foci

Mandzukic: Guardiola miatt távozom

A világbajnokságra készülő horvát csatár bejelentette, nem marad a Bayern Münchennél.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

“Valljuk meg őszintén, a Guardiola-féle stílus egyáltalán nem passzol hozzám a Bayernnél” – nyilatkozta Sportske novosti c. lapnak Mario Mandzukic, a Bayern München horvát válogatott támadója, aki egyúttal megerősítette, nyáron új klub után néz.

“Fantasztikus volt a Bayernnél minden. Ez egy csodálatos klub. Egészen a közelmúltig eszembe sem jutott, hogy elhagyjam a csapatot, főleg az nem, hogy erre most kerül majd sor” – tette hozzá.

A 27 esztendős csatár elárulta, a Real Madrid elleni elődöntő volt az, ahol megszületett a döntése.
“Az első meccs után meg kellett értenem, ha megfeszülök sem tudom kihozni magamból ebben a szisztémában a maximumot. Ha eljön az az állapot, ahogyan most én érzem magam a Bayernben, mindenkinek jobb, ha békességben elválunk egymástól” – mesélte.

“Guardiola révén a klub felajánlotta, hogy meghosszabbítja a szerződésem. És ezért nagyon hálás vagyok. Remek edzőnek tartom és sok sikert kívánok neki a folytatásra, de a közös munkában nem látom a jövőt.”

Mandzukic egyelőre nem akarta megnevezni azt a klubot, ahová a világbajnokság után igazol. A támadó leszögezte, a következő hetekben csakis Horvátországra akar figyelni, a brazilok elleni nyitómeccsnél pedig nincs fontosabb számára.

Szomszédaink a házigazdák mellett Mexikóval és Kamerunnal mérkőznek meg az A-csoportban.

Olvasói sztorik