Nemzetközi foci

Német trió a Unitednél?

Egy védő és két középpályás szerepel Louis van Gaal kívánságlistáján a német válogatottból.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Amint arról beszámoltunk, nyáron komoly költekezés várható a bajnoki idényt csupán hetedik helyen záró Manchester Unitednél. A Daily Mail információi szerint a “Vörös Ördögök” új menedzsere, Louis van Gaal több mint 100 millió fontot forgathat meg a játékospiacon.

A lap úgy értesült, a holland tréner három német játékost is kinézett az angol rekordbajnok megerősítésére. Igaz egyik labdarúgó megszerzése sem ígérkezik könnyű menetnek.

Egyikük a Borussia Dortmundot erősítő Mats Hummels, akiről 2009 februárjában még mindössze 4 millió euró ellenében mondott le a Bayern München. A 25 éves német válogatott játékos azóta alapembere a BVB-nak, amellyel 2012-ben BL-döntőt is játszott. A Nationalelfben 30-szor lépett pályára. Élete tornája lehet az idei vb.

Még nála is komplikáltabb lehet a Bayern München duójának, Bastian Schweinsteigernek és Thomas Müllernek a megszerzése. Schweisteiger idén már 30. életévét tapossa, karrierje során soha másutt nem profiskodott, mint a Bayernben. 2009-ben épp Van Gaal volt az, aki megváltoztatva játékstílusát a pálya széléről középre rendelte, és a korszak meghatározó szűrőjét nevelte ki belőle.

A 62 éves szakember számára Thomas Müller sem ismeretlen. Sőt. Annak idején pont ő volt az, aki a Bayern első keretéhez rendelte a támadót és beépítette a kezdőcsapatába.

Schweinsteiger és Müller egyaránt elismerően szólt korábbi edzőjükről. Ennek ellenére nehéz elképzelni, hogy a Bayern mindkét játékosától megváljon, még ha előbbi sérülései, utóbbi pedig Pep Guardiola vezetőedző taktikai húzásainak köszönhetően kevesebb szóhoz is jutott az elmúlt idényben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik