Nemzetközi foci

Jordi Alba a United célkeresztjében

A Barcelona szélsője lehet Louis van Gaal egyik legnagyobb fogása a nyáron.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A spanyol AS értesülései szerint a Manchester United nyáron legalább 100 millió fontot készül elkölteni, és ennek jó része Barcelonába kerülhet, cserébe a bal bekk, Jordi Alba játékjogáért.

A lap úgy tudja, a Unitednak újabb gondja akadt eddigi kiszemeltjével, az angol válogatottal a világbajnokságra készülő Luke Shaw-val, akit nevelőegyesülete, a Southampton továbbra sem akar egykönnyen elengedni, ezért most a B-tervre válthatnak.

Ugyan Patrice Evra egy évvel meghosszabbította nyáron lejáró szerződését a MU-val, a 33 éves bekk napjai egyértelműen meg vannak számlálva az Old Traffordon. Alba személyében azonban olyan helyettes érkezhet, aki hosszú évekre megoldást jelent a baloldalon.

Érdekesség, hogy a 25 éves spanyol védő 2012-ben 12 millió euró ellenében tért vissza a Valenciától gyerekkori klubjába, ám az akkor még Sir Alex Ferguson irányította Manchester United szintén harcban volt az aláírásáért.

A Barcelona nyáron komoly átalakulás vár, ugyanakkor spanyol lapértesülések szerint Alba azon kevesek egyike, akikre az új vezetőedző, Luis Enrique mindenképpen számítana, így vélhetően csillagászati ajánlat kell ahhoz, hogy Van Gaal kivásárolhassa 2017 nyaráig szóló szerződéséből.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik