Nemzetközi foci

Ribéry sérülten is utazik a vb-re

Kapusposzton meglepetésember került a 23-as, véglegesnek tűnő francia keretbe.

A 23-as francia keret

kapusok:
Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), Stéphane Ruffier (Saint-Etienne), Mickael Landreau (Bastia)
védők:
Mathieu Debuchy (Newcastle United), Lucas Digne (Paris Saint-Germain), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Bacary Sagna (Arsenal), Mamadou Sakho (Liverpool), Raphael Varane (Real Madrid)
középpályások:
Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), Clément Grenier (Olympique Lyon), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Rio Mavuba (Lille), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle United), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille)
csatárok:
Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Arsenal), Antoine Griezmann (Real Sociedad), Loic Rémy (Newcaste United), Franck Ribery (Bayern München)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon! A francia labdarúgó-válogatott végleges világbajnoki keretében is ott van Franck Ribéry, akinek a brazíliai szereplése deréktáji fájdalmai miatt bizonytalan.

Ugyancsak tagja az utazó csapatnak Stéphane Ruffier, a Saint-Etienne kapusa, aki az előzetes listára még nem került fel, de a felkészülés első napjaiban helyettesítette a nyakcsigolya-sérüléssel bajlódó marseille-i Steve Mandandát. Utóbbi végül ki is maradt a vb-keretből, melyben ez az egyetlen változás a május 13-a előtt megadotthoz képest.

“Nem történt semmi különös a mérkőzésen, így nincs miért változtatnom” – utalt Didier Deschamps szövetségi kapitány a vasárnap Paraguay ellen Nizzában lejátszott összecsapásra, melyen 1-1-es döntetlen született.

A szakvezető optimista a BL-döntő előtt megsérült Karim Benzema felépülését illetően, úgy fogalmazott, a cél az, hogy bevethető legyen már a június 8-i, Jamaica elleni felkészülési találkozón.

Ribéry múlt szombattól “ütemezett orvosi kezelést kap, hogy egy héten belül felépüljön”. Hétfőre és keddre ugyanakkor ő is, akárcsak társai pihenőt kaptak, így szerdán találkoznak ismét a clairfontaine-i edzőtáborban. Amennyiben Ribéry mégsem jön rendbe és le kell mondania a vb-szereplésről, Deschamps június 14-ig, a hondurasiak elleni első vb-mérkőzés előtti napig cserélhet.

A franciák még a svájciakkal és az ecuadoriakkal találkoznak majd a csoportszakaszban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik