Nemzetközi foci

Így ekézik a Real mezét az interneten

A klubnál innovatív megoldásként tálalják a pink szerelést, de a szurkolók körében így is megosztó.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid hivatalosan is bemutatta a 2014/15-ös szezonban hordott mezeit, melyek közül a hazai a hagyományos habfehér, ám a vendégszerelés dominánsan pink színben pompázik.

Utóbbiról ugyan már korábban is lehetett pletykákat hallani, ám Spanyolországban így is egyértelmű döbbenetet váltott ki.

“A klub 112 éves történetében még sosem látott szereléssel rukkolt elő számunkra az Adidas, mely innovatív, új és egyedi megjelenést ad, szakítva a tradíciókkal” – áll a klub közleményében. “Az új szerelés igazán egyedi és impresszív.”

A klub a korábbi években a zöldtől, narancssárgán át, piros mezig mindenféle szerelést használt idegenbeli mérkőzésein. A csapat korábbi kapusa, Paco Buyo szerint a pink mezzel sincs semmi gond, vélhetően ugyanolyan sikeres lesz a szurkolók körében, mint bármelyik korábbi.

“Szerintem fantasztikus. Ez kell az eladások növeléséhez. Merészség és újítási vágy! Rózsaszín mez? Miért is ne! A piros is sikeres lett. Én ugyan sosem hordtam rózsaszín szerelést, de meggyőződésem, hogy nagyon jó eladási mutatókat produkál majd a mez” – nyilatkozta a goal.com-nak.

A szakportál néhány barcelonai véleményt is összegyűjtött az internetről. Mondanunk se kell, a riválisnál közröhej tárgyaként kezelik az új madridi trikót.

“Az egész csak a pénzről szól. Nemcsak messzire mentek ezzel a színválasztással, de egyszerűen még csúnya is lett a mez” – írta Joan Gamper, a Barcelona egyik vezérszurkolója.

“Hát, nem túl férfias” – adott valamivel diplomatikusabb reakciót Sergi Soler barcelonai kocsmáros.

Olvasói sztorik