Nemzetközi foci

Lampard 13 év után elköszönt

Az angol válogatott középpályás megerősítette a távozásáról szóló híreket.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A világbajnokságra készülő, 103-szoros válogatott angol középpályás 2001-ben érkezett a városi rivális West Ham Unitedtől a Chelsea-hez, amelyben 209 gólt szerzett, ezzel csúcstartó a londoni klubnál – számolt be az MTI.

“Bármilyen új kihívás is vár rám, mindig közöttetek leszek és a Chelsea-t a szívemben őrzöm” – üzente közleményben a szurkolóknak. Hozzátette, hogy még illő módon el szeretne búcsúzni a klubtól.

Lampardot, aki június 20-án lesz 36 éves, az észak-amerikai profiligához (MLS) jövőre újoncként csatlakozó New York City FC-vel “hozták hírbe”. A Manchester City és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított New York City FC a nap során korábban David Villának, a spanyolok világ- és Európa-bajnok csatárának három évre szóló szerződtetéséről számolt be. Lampard három Premier League-et, négy FA Kupát és két Ligakupát nyert a Chelsea-vel, amellyel egy-egy alkalommal a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is a legjobbnak bizonyult.

“Amikor ehhez a nagyszerű klubhoz kerültem, nem gondoltam volna, hogy ennyi mérkőzést lesz szerencsém játszani, és ennyi sikerben osztozhatom” – üzente a futballista, aki megköszönte a korábbi klubelnöknek, Ken Bates-nek, hogy annak idején szerződtette őt, illetve Roman Abramovicsnak, a Chelsea jelenlegi tulajdonosának, hogy megmentette a csapatot és magasabbra juttatta a klubot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!