Nemzetközi foci

David Villa a kis Cityhez igazol

A spanyol válogatott gólfelelőse a Manchester City amerikai testvércsapatához, a New York Cityhez igazol.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

David Villa távozik a BL-döntős, spanyol bajnok Atlético Madridtól és hároméves szerződést köt a Manchester City amerikai testvércsapatával, a New York Cityvel, értesült a Cadena Cope.

Villa 2013 nyarán csupán 2,1 millió euró ellenében igazolt a Barcelonától az Atléticóhoz, azonban a nyomott árnak feltételei voltak. Amennyiben a “Matracosok” szerződést hosszabbítanak a labdarúgóval, úgy a Barcelonát újabb 2+1 millió euró illetné meg.

A jelek szerint a katalán klub most elesik a summától, ugyanis a 94-szeres spanyol válogatott játékos a jelek szerint készen áll arra, hogy Amerikába igazoljon, és az MLS-ben frissen bemutatkozó New York City futballistája legyen.

A 32 éves Villa korábban sosem volt légiós, Spanyolországban viszont játszott a Barcelona mellett a Valenciában, a Real Zaragozában és a Sporting Gijónban is.

Marco Rossi már 50 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amivel a negyedik helyre lépett elő az örökrangsorban. Az olasz edzőnek a George Leekens után maradt romhalmazt kellett kipofoznia, hogy olyan együttest kovácsoljon a válogatottból, amely az Európa-bajnokkal és a világbajnokkal is szembe mer és szembe tud szállni. Nyolc mérkőzésen keresztül mutatjuk be, hogyan érte el mindezt.