Nemzetközi foci

Kroos: United helyett Chelsea?

A német középpályás lehet Lampard utódja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

“Sok-sok spekuláció jelent meg a jövőmet illetően, de kijelenthetem, nem fogok a Manchester Untiedhoz igazolni. Sőt, meggyőződésem, hogy a Bayern játékosa maradok a következő szezonra is” – nyilatkozta néhány napja Toni Kroos, a bajor sztárcsapat középpályása, akit ennek ellenére újabb angol élklubbal boronáltak össze.

A Daily Mail úgy értesült, José Mourinho, a Chelsea menedzsere örömmel beszállna a labdarúgó kegyeiért folytatott harcba, és a legkevésbé sem sajnálná megadni neki, a Bayern által remélt 150 ezer font körüli heti fizetést.

Kroos esetleges távozása még februárban bukkant fel a német sajtóban, miután kiderült, egyelőre nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését a bajoroknál. Az ok, hogy jelenlegi 60 ezer fontnak megfelelő heti fizetését szeretné legalább a duplájára, de még inkább a Ribéry, Götze és Lahm által megkeresett összegre emeltetni. A Bayern ebbe mindeddig nem ment bele.

A londoni “Kékektől” szerződése lejártával vélhetően távozik a veterán Frank Lampard, akit Mourinhónak mihamarabb pótolnia kell a középpálya közepén. Az angol karmester helyére lehet tökéletes megoldás Kroos szerződtetése.

A Chelsea keretében jelenleg több német is szerepel, múlt nyáron a Leverkusentől André Schürrlét, egy évvel korábban pedig a Werder Brementől Marko Marint szerződtették a középpályára.

Olvasói sztorik