Nemzetközi foci

David Luiz Párizsban folytatja – hivatalos

A 27 esztendős brazil védő a nyári világbajnokságot követően a PSG-be igazol.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a PSG kivetette hálóit a brazil válogatott középhátvédre, David Luizra. A párizsi klub pénteken késő este bejelentette, hogy mindenben megállapodtak a felekkel, így a brazil védő a világ legdrágább védőjeként kelt el.
David Luiz 2011-ben igazolt a Benfica együttesétől a brit fővárosba. Akkor 26 millió eurót fizetett érte a londoni klub, most pedig 50 millió fonttért adták tovább két esztendő után. A védő a Chelsea csapatával 2012-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját és az FA-kupát, majd 2013-ban az Európa Ligát.
A transzfer már csak apróságokon múlik, hiszen miután a Chelsea és a PSG megegyezett, szinte biztosra vehető, hogy a játékosnak nem lesznek ellenvetései a költözéssel és jövőbeli fizetésével kapcsolatban.
A PSG hivatalos Twitter oldalán már köszöntötte a játékost.
Az átigazolási időszak hivatalosan június 10-én kezdődik majd, de hogy David Luiz minden energiájával a válogatottra koncentrálhasson, hamarabb kezdődtek el a tárgyalások.
Arról egyelőre nincs hír, hogy mennyi időre ír majd alá a középpályásként is bevethető védő. Sajtóhírek szerint négy évre fog szólni a kontraktus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik