Nemzetközi foci

Courtois nem fél Ronaldótól

"CR remek játékos, de én is az vagyok."

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Még 22 éves sincs, mégis élete első Bajnokok Ligája-döntőjére készül Thibaut Courtois, az Atlético Madrid kapusa, aki könnyen lehet a finálé egy hősévé is válik majd.

A belga zseninek nem mással kell majd farkasszemet néznie, mint a BL friss rekorderével Cristiano Ronaldóval, aki tíz fellépés alatt tizenhatszor mattolta az ellenfelek kapusát az idei sorozatban, ennél többször pedig még senki sem talált be egy kiíráson belül.

“Természetesen klasszis csatárról van szó, de én magam is kiváló játékos vagyok” – jelentette ki magabiztosan Courtois, mikor a CR7-tel szembeni esetleges félelmeiről faggatta őt a német Bild újságírója. “Nem készülök különösebben Ronaldóból, egyáltalán nincs bennem félelem vele szemben” – tette hozzá.

“A negyeddöntőben a Borussia Dortmund megmutatta, hogyan kell a Real Madridot legyőzni. A visszavágón mutatott futballjuk rendkívül tanulságos és jó példa számunkra” – mondta Courtois, aki szerint abból kár kiindulni, hogy az elődöntőben simán, 5-0-val búcsúztatta holnapi ellenfelük a címvédő Bayern Münchent.

“A Bayern úgy játszott, mint korábban a Barcelona. Leutánozták azt a stílust, azt a filozófiát, ami ellen a Real egyszer már megtanult játszani. Mi nem fogjuk hasonló lépéssel megkönnyíteni a dolgukat” – jelentette ki a kapus.

Olvasói sztorik