Nemzetközi foci

Ribéry utolsó vébéje

Bevallása szerint Brazíliában szerepel utoljára világbajnokságon Franck Ribéry.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
„Ez lesz az utolsó világbajnokságom. Ennélfogva úgy kell odautazni, hogy valami összejöjjön, egyszerűen meg kell próbálni megnyerni a vb-t” – nyilatkozott az RTL Rádiónak.
A franciák támadójátékának szervezője a 2018-as oroszországi világbajnokságon már nem szándékozik részt venni, azt ugyanakkor nem jelentette be, hogy a brazíliai torna után visszavonulna a válogatottságtól, így a 2016-os, számára hazai rendezésű kontinensviadalon még számolhat majd vele a szövetségi kapitány.
A 31 éves futballista, aki az elmúlt években a Bayern Münchennel sikert sikerre halmoz – Bajnokok Ligáját, német bajnokságot és kupát nyert –, a harmadik vb-jére készül. Németországban, 2006-ban – amikor berobbant a nemzetközi élmezőnybe – döntőt játszott, csapata büntetőkkel maradt alul az olasz válogatottal szemben. Négy évvel később viszont, a Dél-afrikai Köztársaságban, nem sikerült maradandót alkotnia társaival, legalábbis a pályán. A francia válogatott csoportutolsóként gyorsan búcsúzott, de az érte szurkolók amiatt is szégyenkezhettek, hogy a játékosok a jó futball helyett sztrájkkal irányították magukra a figyelmet. Nicolas Anelka a mexikóiak ellen vívott csoportmérkőzés szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, ezt követően a játékost hazaküldte a szakvezető, amire válaszul az együttes tagjai nem jelentek meg a következő tréningen. Anelka szerint nélküle is mindenképpen vita robbant volna ki, mert már rendkívül feszült volt a hangulat a játékosok és a szövetségi kapitány között.
Ribéry mostanáig 81 alkalommal szerepelt és 16 gólt szerzett a francia nemzeti csapatban. Őt és 17 további társát szerda estére várják a clairfontaine-i edzőközpontba, ahol velük jelentősen megnő a létszám az első közös vacsora alkalmával. A 27 fős kerethez a szombati BL-döntő után a Real Madrid két játékosa, Karim Benzema és Raphaël Varane csatlakozik majd.