Nemzetközi foci

Giggs bejelentette visszavonulását

A walesi veterán a jövőben csak edzőként segíti a Manchester Unitedot, játékosként nem.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Amint arról beszámoltunk, a Manchester United hétfőn bejelentette Lousi van Gaal érkezését a klub élére, így a következő három évben megfelelő eredmények esetén a holland szakember menedzseli az együttest.

Azonban nem ez volt az egyetlen komoly horderejű bejelentés az Old Traffordon…

Van Gaal bemutatásakor kiderült, szakmai stábjában továbbra is helyet kap az előző idényt játékos-edzőként kezdő, majd megbízott menedzserként záró Ryan Giggs, aki ugyanakkor nyílt levélben közölte a fanatikusokkal, játékosként többet nem lép pályára a klub színeiben.

Mindezt a United magyar szurkolói oldala, a manunitedfanatics.hu teljes terjedelmében közölte magyarul is…

“A mai nap fantasztikus nap a Manchester United számára. Louis van Gaalt kinevezték és hadd kezdjem azzal, mennyire boldog vagyok azért, hogy együtt dolgozhatok egy ilyen kaliberű egyénnel. Felülmúlhatatlan referenciákkal rendelkezik, nagyon pozitív vagyok abban, hogy a klub remekül boldogul majd az elkövetkezendő évek során, az ő irányítása alatt.

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy bejelentsem visszavonulásomat a profi labdarúgástól és belekezdjek életem új és izgalmas fejezetébe, mint a Manchester United segédedzője. Nagyon böszke és szerencsés vagyok, valamint megtisztelő, hogy 963 alkalommal képviselhettem a világ legnagyobb klubját, és hogy 64 alkalommal öltöthettem magamra Wales válogatottjának mezét. Mindig az volt az álmom, hogy a Manchester Unitedben szerepeljek és bár elszomorít a tudat, hogy már nem ölthetem magamra ismét a United mezét játékosként, elég szerencsés vagyok, hogy teljesült az álmom, együtt játszhattam a világ legjobb játékosai közül néhánnyal, olyan hihetetlen menedzser kezei alatt dolgozhattam, mint Sir Alex Ferguson és a legfontosabb, a legcsodásabb szurkolókért játszhattam. Mindig éreztem és nagyra tartottam a támogatásotokat.

Szeretnék hatalmas köszönetet mondani a háttérben dolgozó stábnak is, a mostaninak és azoknak, akik az évek során a háttérben dolgoztak a Manchester Unitednél. Nem lennének ilyen sikereim az elkötelezettégeitek nélkül, amellye a legjobb környezet teremtettétek meg a játékosoknak a bolgoduláshoz. Nélkületek nem nyertem volna 34 trófeát pályafutásom alatt. Különleges köszönetet szeretnék mondani barátaimnak és családomnak az összes szeretetért és támogatásért.

A mai nappal egy új fejezet kezdődik számomra, tele érzelmekkel – óriási büszkeséggel, szomorúsággal, de leginkább izgatottsággal a jövőt illetően. Remélem, hogy a United drukkerei is osztozni fognak abban a hitemben, hogy a klub, a menedzsment és a tulajdonosok minden tőlük telhetőt meg fognak tenni azért, hogy a United visszakerüljön oda, ahova tartozik és remélem, hogy a szurkolók az odáig vezető út minden egyes lépésénél ott lesznek. A világ legnagyobb szurkolóinak azt üzenem, köszönöm, minden egyes percét élveztem annak, hogy értetek játszhattam és a világ legnagyobb, legjobb klubját képviselhettem.

Találkozunk a következő szezonban,
Ryan

Olvasói sztorik