Nemzetközi foci

Cech az Arsenalhoz menekül?

Az FA-kupa-győzelem után 100 millió fontból erősítheti meg keretét Arséne Wenger.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az angol Daily Mail egy tizenkét főből álló listát közölt, melyen a friss FA-kupa-győztes Arsenal lehetséges nyári igazolásait veszi sorba. A lap úgy értesült, Arséne Wengernek, a londoni klub menedzserének 100 millió fontos keret áll majd rendelkezésére, hogy megerősítse keretét, és így a következő kiírásban a bajnoki címért küzdhessen az “Ágyúsokkal”.

Íme a lista…

  • Victor Valdés: A Barcelonától távozó kapus szabadügynökként ingyen megszerezhető a nyáron, cserébe viszont egészen biztos, hogy csillagászati fizetést kér jövőbeli kenyéradójától.
  • Petr Cech: A városi rivális Chelsea rutinos kapusa a következő szezonban könnyen elveszítheti kezdőcsapatban elfoglalt helyét köszönhetően a remek szezont záró Thibaut Courtois visszahívásának. Arséne Wenger ezt kihasználva újabb próbát tehet a cseh hálóőr megszerzésére.
  • Serge Aurier: A Toulouse védőjét már hosszú ideje figyeli Arséne Wenger stábja, vélhetően a távozó Bacary Sagna egyik legjobb örököse lehet.
  • Micah Richards: A Manchester Citytől elvágyódó angol válogatott bekkért úgy 5 millió fontot kéne kifizetni. Richardsot az AC Milan és a Galatasaray is nagy erőkkel csábítja, de vélhetően megfelelő ajánlat esetén szívesen maradna országhatáron belül.
  • Callum Chambers: A Southampton fiatal jobb oldali védőjét Anglia egyik legtehetségesebb bekkjeként tartják számon. Ugyan a szintén 18 éves csapattárs Luke Shaw-val ellentétben kimaradt a nyári világbajnokságra készülő válogatott keretből, a július így is komoly fordulatot hozhat karrierjében.
  • Lars Bender: A Bayer Leverkusen 25 esztendős középpályását már múlt nyáron is megpróbálta Londonba csábítani Arséne Wenger. Idén 20 millió fontos ajánlattal próbálhatja meggyőzni őt és csapatát, hogy eljött az ideje egy újabb klubváltásnak.
  • Ilkay Gundogan: Ugyan sérülései miatt szinte az egész szezont ki kellett hagyja, a Borussia Dortmund 25 millió fontra becsült, német válogatott középpályása is ott van Wenger álomlistáján. A török-német labdarúgó tökéletes lenne a korosodó Arteta helyére, átvéve a karmesteri pálcát a spanyoltól.
  • Morgan Schneiderlin: A Southampton francia középpályása az idény egyik legnagyobb felfedezettje a Premier League-ben. A 25 éves labdarúgó 2008 óta a “Szentek” játékosa, anno alig másfél millió fontjukba került, most ennek tízszereséért adhatnak túl rajta. Még így is olcsóbb alternatíva Bender helyett.
  • Loic Remy: A QPR francia szélsője a Newcastle Unitednél töltötte az idei szezont kölcsönben, és ahogyan korábban, úgy ezúttal is elnyerte honfitársa elismerését. Wenger az elmúlt években többször is megpróbálta az Arsenalhoz csábítani, könnyen lehet, idén nyáron eljön a pillanat, mikor tető alá hozzák az egyezséget.
  • Jakson Martinez: A Porto kolumbiai szélsőjét már múlt nyáron is kapcsolatba hozták az Arsenallal, ám 35 millió font körüli vételárát akkor sokallta a londoni klub vezetősége.
  • Mario Mandzukic: A kilences pozícióra két kiszemeltje is van Wengernek. A Bayern Münchentől minden bizonnyal távozó horvát az egyik – a kettő közül az olcsóbb – jelölt.
  • Karim Benzema: És a lista végén még egy francia világklasszis. A Real 26 éves támadóját is rendre összeboronálják minden átigazolási időszakban az “Ágyúsokkal”, ám a jelek szerint idén – köszönhetően a jelentős tőkeinjekciónak -, valódi esély mutatkozik a 86-szoros válogatott labdarúgó megszerzésére.
  • Olvasói sztorik