Nemzetközi foci

Vége a londoni szűk esztendőknek?

Maga a menedzser, Arséne Wenger az utolsó mohikán abból a csapatból, amely trófeát nyert az Arsenalnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nyolc éve, 11 hónapja, és 25 napja történt, hogy az Arsenal utoljára trófeát nyert. Arséne Wenger fiainak ma komoly esélye lesz arra, hogy megszakítsák a rossz sorozatot, az angol FA-kupa elhódításával. A londoniak legutóbb pont az FA-kupát emelhették a magasba: 2005-ben tizenegyesekkel múlták felül a Manchester Unitedet. Az ágyúsok akkori csapatából ma már senki sem a klub játékosa, egy valami azonban változatlan: A padról Arsene Wenger vezényel.
Felemás szezont tudhat maga mögött az Arsenal, hiszen bár a tavalyi évhez képest jóval tovább voltak versenyben a bajnoki címért (az Arsenal vezette a legtöbbet a tabellát) végül mégsem sikerült a győzelem. A legpatinásabb angol kupa elhódításával azonban egy majd kilencéves trófea nélküli sorozat szakadna meg, így érthető, hogy Wenger semmiképp nem szeretne üres kézzel távozni a Wembleyből, ahol a Hull Cityvel mérkőznek meg.
„Ez egy jó lehetőség a számunkra, hogy megkoronázzuk a szezont. Visszatekintve az eddigi hónapokra, az egész idényünk jobban fog sikerülni, ha megnyerjük a trófeát szombaton. Bármi is legyen az eredmény, meg kell tudnunk birkózni a mérkőzés jelentette következményekkel. Az a legfontosabb, hogy úgy fejezzük be a meccset, hogy a legjobb tudásunk szerint játszottunk és minden energiánkat befektettük. Így könnyebb lesz megbirkózni a következményekkel is” – kezdte Wenger
A Hull története során először jutott be a világ legrégebbi kupasorozatának fináléjába. A döntőben egyértelműen az Arsenal számít esélyesnek, miután a londoni gárda mindkét idei bajnokiján legyőzte a Hull City csapatát. A kupákban azonban megtörténhet a legváratlanabb dolog is – a tavalyi fináléban például az esélytelennek kikiáltott Wigan múlta felül a Manchester Cityt.
„Az hogy mi vagyunk az esélyesek, nem jelent semmit. Esélyesnek lenni annyit tesz, hogy a meccs napján több esélyünk van győzni, ha mindenki a legjobbját nyújtja. Szóval oda kell tennünk magunkat, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából a döntőben.”- vélekedett a francia mester.
Steve Bruce, a Hull menedzsere is megszólalt a döntő kapcsán.
„Tisztában vagyok vele, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Azonban hatalmas erőt ad számunkra az, hogy egy olyan nagy csapattal szállhatunk harcba a kupagyőzelemért, mint az Arsenal. Felemelő érzés lesz egy ilyen mérkőzés a Wembleyben.”
Ami a sérültek frontját illeti, az Arsenalnál a múlt hétvégi mérkőzésről mindenki elérhető, sőt Alex- Oxlade Chamberlain és Thomas Vermaelen is kerettag lehet. A Hullnál Robbie Brady, Shane Long és Nikica Jelavic biztosan kihagyja a mérkőzést (utóbbi kettő nem léphet idén pályára a kupasorozatban), míg James Chester játéka kérdéses.
Bacary Sagna és Lukasz Fabinski várhatóan kezdőként kap majd szerepet, mint ismert mindkét játékos szerződése lejár az idény végén, a távozásuk szinte biztosra vehető, így utolsó mérkőzésüket vívhatják az Arsenal színeiben.
Jó előjel lehet az ágyúsok számára, hogy legutóbbi hat mérkőzésüket egyaránt megnyerték a Hull City ellen, ezeken a mérkőzéseken 15 gólt szereztek, míg mindössze csak háromszor rezdült meg a londoniak hálója.

Olvasói sztorik