Nemzetközi foci bajnokok ligája

Kemény büntetés a Citynek és a PSG-nek

Bírság mellett a Bajnokok Ligája-részvételüket is külön szankciókkal sújtotta az UEFA.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!Rendkívül súlyos, 60 millió eurós (18,3 milliárd forint) pénzbüntetést kapott a Paris Saint-Germain és a Manchester City az Európai Labdarúgó Szövetségtől a pénzügyi fair play megsértése miatt – írja az MTI.

Az UEFA pénteken azt közölte, hogy a két klub emellett a Bajnokok Ligája következő idényére 25 helyett csak 21 játékost nevezhet. A City egyúttal megállapodott az UEFA-val, hogy a soron következő két szezonra “jelentősen csökkenti” a futballisták átigazolására fordított összeget.

Története során az UEFA még soha nem szabott ki ilyen súlyos pénzbüntetést. A szövetség ugyanakkor jelezte, hogy ha a két klub a következő két évben maradéktalanul betartja a pénzügyi szabályokat, 40 millió eurót visszakap.

Az UEFA a PSG és a City mellett további hét klubra, köztük a török Galatasarayra és az orosz Zenitre szabott ki kisebb büntetéseket hasonló okból. A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ér véget. Az előírások célja, hogy a klubokat arra kényszerítsék: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!