Nemzetközi foci

Blatter: Hiba volt Katarnak odaítélni a tornát

A FIFA elnöke is aggódik a Perzsa-öbölben uralkodó extrém hőség miatt. Egy műszaki jelentés egyértelműen rámutatott arra, hogy túl forró a nyár az országban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
Blatter elismerte, hogy nem volt jó döntés Katarnak adni a 2022-es világbajnokság rendezési jogát, ugyanis a szélsőséges időjárási viszonyok közel sem pozitív elemei egy világversenynek. A 78 esztendős elnök a svájci RTS csatornának azt mondta: „Természetesen, hiba volt. Tudod, mindenki hibázhat az életben.”
„A műszaki jelentés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy Katarban túl meleg van nyáron, ennek ellenére a végrehajtó bizottság döntő többsége amellett tette le a voksát, hogy a tornát mégis az arab országban rendezik.”
A FIFA-elnök hangsúlyozta, hogy Katar nem „vette meg” a világbajnokságot – az ajánlatuk rengeteg mennyiségű szponzorációs pénzt, illetve fejlesztési programokat jelentett. Blatter hozzátette: „Nem, én soha nem mondtam, hogy Katar megvásárolta volna a világbajnokságot, de a döntésben politikai megfontolások is szerepet játszottak.
A döntés arról, hogy a nyolc év múlva esedékes torna nem nyáron, hanem télen kerül megrendezésre, egyelőre el lett halasztva a brazíliai világbajnokság befejezéséig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik