Nemzetközi foci

Tízezrek ünnepelték a Sevilla Európa Liga-győzelmét

A Sevilla győzelmével zárult csütörtök esti Európa Liga-döntő után szurkolók ezrei lepték el az andalúziai nagyváros utcáit, hogy megünnepeljék a csapat sikerét.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A spanyol együttes gól nélküli döntetlent játszott a Benficával a torinói fináléban, s mivel a hosszabbításban sem született döntés, büntetőpárbajra került sor, melyet a Sevilla nyert 4-2-re.

Torinóban 12 ezer drukker ünnepelte a győzelmet, Sevillában pedig éjszakába nyúlóan fiesztázott az ugyancsak több ezer fős tábor.

A szurkolók elsősorban Betót, a Sevilla kapusát ünnepelték, ő két tizenegyest is kivédett a büntetőpárbajban.

A tavaly is döntős Benfica továbbra sem tudta megtörni Guttmann Béla átkát: a portugál csapat sorozatban nyolcadik európai kupadöntőjét bukta el azt követően, hogy a magyar szakember 1962-es távozásakor – amelyet két BEK-elsőség előzött meg – a legenda szerint megátkozta a klubot, hogy nélküle száz évig nem nyer nemzetközi trófeát.

A Sevilla 2006 és 2007 után harmadik alkalommal hódította el a második számú európai kupát. Ezzel eldőlt, hogy idén mindkét kontinentális kupasorozatban spanyol siker születik, mivel a Bajnokok Ligája döntőjét két madridi csapat, az Atlético és a Real vívja.

Olvasói sztorik