Nemzetközi foci

Hat név Van Gaal kívánságlistáján

Két védő, három középpályás és egy támadó érkezhet nyáron a Manchester Unitedhoz.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Angol lapértesülések szerint akár 120-150 millió fontot is elkölthet a Manchester United nyári megerősítésére az új menedzser, aki vélhetően a 62 éves Louis van Gaal lesz.

A jelenleg még holland szövetségi kapitányként dolgozó szakember a goal.com információi szerint legalább két védőt, három új középpályást és egy támadót szeretne az újjáformálódó Unitedhoz.

Fő kiszemeltjei közt található honfitársa, a jelenleg sérüléséből lábadozó, így a világbajnokságot bizonyosan kihagyó Kevin Strootman. A 24 éves középpályás jelenleg az AS Roma játékosa, ám korábban, még a PSV futballistájaként többször szóba került a neve a “Vörös Ördögökkel”, akik a jelek szerint azóta sem tettek le egészen a megszerzéséről.

Szintén védekező középpályásként csatlakozhat a kerethez Toni Kroos, akit nem kevesebb, mint heti 200 ezer fontos fizetéssel próbálnak rávenni arra, hogy hagyja el a német bajnok Bayern München, amellyel 2013-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját is.

A harmadik középpályás a Sporting 22 éves reménysége, William Carvalho lehet, aki az idei szezonban alapember volt a portugál ezüstérmesnél. Carvalho ráadásul a védelem tengelyében is megállja a helyét, ha úgy hozza a szükség, így igazán univerzális játékos, ráadásul 8-10 millió fontért vélhetően már megszerezhető.

És ha már védelem: a távozó Rio Ferdinand és Nemanja Vidic helyére a Borussia Dortmund 25 esztendős bekkje, Mats Hummels Van Gaal fő kiszemeltje. Míg a vélhetően szintén távozó Patrice Evra helyét a Southampton válogatott szélsője, Luke Shaw vehetné át a bal oldalon.

A csatársorban az akár 55 millió fontba is kerülő Edinson Cavani megszerzése a fő cél – írja a goal.com, de ha a PSG szélsőjét nem sikerül az Old Traffordra csábítani, úgy akad két b-terv is, a dortmundi Marco Reus és a müncheni Thomas Müller.

Olvasói sztorik