Nemzetközi foci

Ferguson kedvence visszavonul

Bejelentette visszavonulását Pak Dzsi Szung, a dél-koreaiak 100-szoros válogatott labdarúgója - számolt be az MTI.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!
“Térdproblémáim miatt már február óta gondolkoztam ezen a lépésen. Büszke vagyok a karrieremre, semmit nem bántam meg” – közölte a 33 éves középpályás Szuvonban, ahol edzőközpontot és utcát is elneveztek róla.

A 2002-es, Japánnal közösen rendezett hazai vb-n negyedik helyezett csapat sztárja 2012-ben hét év után távozott a Manchester Unitedtól, és a Queens Park Rangershez igazolt, amely legutóbb kölcsönadta őt a PSV Eindhovennek. A holland klubot korábban 2003 és 2005 között is erősítette. Pak a 2011-es Ázsia-bajnokság után mondott le a válogatottságról.

Sir Alex Ferguson, a United korábbi sikeredzője önéletrajzi kötetében többször is kedvenc labdarúgói közt említette a koreait, köszönhetően játékstílusának és mentalitásának.

Indiában 1,4 milliárd ember él, mégis mindössze százötvenezer igazolt labdarúgó van az országban. Nem csoda, hogy eddig csak egyszer sikerült kijutniuk a világbajnokságra, de végül akkor is visszaléptek. India 2047-ben ünnepli függetlenségének 100. évfordulóját, erre többek között úgy készülnek, hogy az ország történelmének legnagyobb volumenű futballfejlesztését hajtják végre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!