Nemzetközi foci

Cech távozhat Londonból

A szezon elején vélhetően Courtois lesz az első számú kapus. Ha Cech-nek ez nem tetszik, kölcsönadhatják.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Ugyan néhány héttel korábban még úgy nyilatkozott, örömmel várja a kihívást, amit Thibaut Courtois esetleges visszahívása jelentene, a Daily Telegraph információi szerint könnyen elképzelhető, hogy Petr Cech nyáron távozik a Chelsea-től.

A 31 éves hálóőr jelenleg vállsérülését követően lábadozik, ám könnyen lehet, hogy műtétjét követően a rehabilitáció több időt vesz majd igénybe, így a következő szezon elejét is ki kell hagynia.

José Mourinho a Chelsea menedzsere ezért azt tervezi, hogy az eddig az Atlético Madridnál védő Courtois-t visszahívja, és őt játszatja majd kezdőkapusként. A kérdés csak az, mi történik, ha a 22 éves belga hálóőr kirobbanthatatlan formában véd majd. Cech vajon elfogadja-e a másodhegedűs szerepét, azok után, hogy 2004-es érkezése óta lényegében csak horrorisztikus fejsérülése miatt mulasztott huzamosabb ideig bajnokit?

Az angolok szerint Mourinho a Cech iránti tiszteletéből hajlandó ebben az esetben akár nyáron, akár fél évvel később, a téli átigazolási időszakban kölcsönbe elengedni a kapust, helyére pedig egy másik második számú hálóőrt igazolni.

Lehetséges, hogy 470 meccs után az Atlético Madrid elleni BL-elődöntőben láttuk utoljára a cseh labdarúgót a Chelsea kapujában? – teszi fel a kérdést a Telegraph.

Olvasói sztorik