Nemzetközi foci

Valdés megható levéllel búcsúzik

A spanyol kapus sérülése ellenére távozik nevelőegyesületétől.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Nyílt levélben köszönt el Víctor Valdés, a húszszoros spanyol válogatott futballkapus nevelőklubjától, az FC Barcelonától, ahol 12 idényt töltött el, a mostani utolsót úgy, hogy kora tavasszal súlyos sérülést szenvedett, s azóta nem védhetett – adta hírül az MTI.

A 32 éves hálóőr a bajnoki címvédő katalán együttes honlapján szerdán úgy fogalmazott, hogy “elérkezett a búcsú ideje”. Bejelentése várható volt, mivel már januárban közölte, hogy a szezon végén mindenképpen távozik a Barcától.

Levelében köszönetet mondott mindenkinek, aki pályafutása alatt segítette, edzői közül külön is kiemelve két holland szakembert, Louis Van Gaalt és Frank Rijkaardot, továbbá két katalán mesterét, Pep Guardiolát és a nemrég rákban elhunyt Tito Vilanovát.

Valdés számos jelentős trófeát, közte három Bajnokok Ligája-elsőséget szerzett az FC Barcelona játékosaként, amellett hatszoros spanyol bajnoknak vallhatja magát, s meglehet neki a hetedik is, ha most szombaton a katalán alakulat legyőzi az Atlético Madridot.

A spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok kapus március végén a Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett keresztszalag-szakadást, s a műtétet követően orvosai úgy ítélték meg, hogy bő fél évet kell kihagynia, ennél fogva lemarad a nyári, brazíliai világbajnokságról is.

Lehetséges új klubjáról egyelőre csak találgatások vannak, a spanyol sportsajtó szerint kapuskarrierjét a francia bajnokságban szereplő AS Monacóban folytathatja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik