Nemzetközi foci

Szczesny, a nagyvonalú

Az Arsenal kapusa inkább nem játszott, hogy a rivális, de sérült Cech-vel együtt legyenek az év legjobbjai.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Wojciech Szczesny, az Arsenal 24 esztendős kapusa remek példával szolgált a sportszerűségre a Premier League utolsó fordulójában.

A lengyel hálóőr és a Chelsea kapuját védő Petr Cech a zárófordulót megelőzően egyaránt 16-16 kapott gól nélküli meccsel állt az idényben. És mivel Angliában a “clean sheet”-ek alapján választják meg az év legjobb kapusát, aki aztán átveheti az Aranykesztyűt, nyitott volt a kérdés, melyikük kapja meg az elismerést…

No igen, a cseh rivális azonban az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-meccsen elszenvedett vállsérülése miatt maródi volt, így nem lett volna módja tovább növelni hibátlanul lehozott meccsei számát…

Ezzel szemben Szczesny az utolsó körben a kieső Norwich ellen léphetett volna pályára, így minden reménye megvolt arra, hogy szezonbeli tizenhetedik találkozóját is kapott gól nélkül teljesítse, ám saját kérésére végül kihagyta a találkozót.

Döntésének köszönhetően maradt az egál a két kapus között, így pedig Cech-vel együtt lettek az idény legjobbjai, megosztva kapták meg a díjat.

Az “Ágyúsok” kapuját végül az idény végén távozó Lukasz Fabianski védhette, a 29 éves hálóőr így a jövő heti FA-kupa-döntő előtt még bajnokin is elköszönhetett az Arsenal-drukkerektől.

A mérkőzést végül 2-0-ra nyerte az idegenben játszó londoni csapat.

Olvasói sztorik