Nemzetközi foci

Meglepetések a ghánai keretben

Két meglepetés van a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány hétfőn kihirdetett 26 tagú világbajnoki keretében - írja az MTI.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Akwahi Appiah szövetségi kapitány meghívta David Accamot, a svéd Helsingborg középpályását, aki még soha nem szerepelt a nemzeti csapatban és Jeffrey Schluupot, az angol másodosztályú bajnok Leicester City német születésű védőjét, aki csak egyszer, 2011-ben volt válogatott.

A ghánaiak a legutóbbi világbajnokságon a negyeddöntőig jutottak, abból a csapatból többek között a Dél-Afrikában három gólt szerző Asamoah Gyan, valamint Kevin-Prince Boateng és Sulley Muntari is ott van a keretben.

A szakvezető a tervek szerint a május 31-ei, hollandok elleni barátságos mérkőzés után jelöli ki a végleges, 23 tagú keretet.

A ghánaiak az egyik legnehezebb csoportban szerepelnek a brazíliai tornán, ugyanis a németekkel, a portugálokkal és az amerikaiakkal csatáznak majd a két továbbjutó hely egyikéért.

A 26 tagú bő keret

Kapusok: Stephen Adams (Aduana Stars), Fatau Dauda, (Orlando Pirates), Adam Kwarasey (Strömsgodset).
Védők: Harrison Afful (Esperance), Jerry Akaminko (Eskisehirspor), John Boye (Stade Rennes), Samuel Inkoom (Platanias), Jonathan Mensah (Evian Thonon Gaillard), Daniel Opare (Standard Liege), Jeffrey Schluup (Leicester City), Rashid Sumaila (Mamelodi Sundowns).
Középpályások: David Accam (Helsingborg), Afriyie Acquah (Parma), Albert Adomah (Middlesbrough), Emmanuel Agyemang Badu (Udinese), Kwadwo Asamoah (Juventus), Christian Atsu (Vitesse), Andre Ayew (Olympique Marseille), Michael Essien (AC Milan), Rabiu Mohammed (Kuban Krasznodar), Sulley Muntari (AC Milan), Mubarak Wakaso (Rubin Kazany).
Bsatárok: Jordan Ayew (Sochaux), Kevin Prince Boateng (FC Schalke 04), Asamoah Gyan (al-Ain), Abdul Majeed Waris (Valenciennes)

Olvasói sztorik